≫ 

Dao gol Zvezdi, pa poručio: "Nadam se 5. uzastopnoj titulu na Marakani"

Ognjen Mudrinski je na meču protiv bivšeg kluba još jednom pokazao svoju golgetersku klasu, a u razgovoru za Telegraf pričao je o crveno-belima, Mariboru, igranju u Hrvatskoj...

  • 1
ognjen mudrinski

Foto: Telegraf.rs

Oduvek je imao taj njuh za gol, isti onaj koji ga je 2013. doveo u Crvenu zvezdu i od njega napravio jedinog napadača koji je na debiju u crveno-belom dresu postigao het-trik!

Upravo taj njuh je Ognjena Mudrinskog "vraćao u život" čak i kada bi naleteli sumorni dani tokom karijere, jer onome ko ga ima treba samo malo vremena da pokaže sav svoj golgeterski talenat.

Uspevao je da se izdigne u Jagodini nakon tog početnog zastoja, zatim je posle bljesnuo i u Spartaku i Čukaričkom po povratku iz Švajcaske, da bi na pozajmicama u dresu Gorice i Maribora pokazao da nije slučajno plaćen 600.000 evra od strane Jagielonije koja očigledno ne zna kako da ga iskoristi.

Mudrinski je trenutno na deobi drugog mesta slovenačke lige, na 13 mečeva dao je sedam golova, a u prijateljskom meču između Zvezde i Maribora dao je gol za svoj tim. Nedugo posle duela sa crveno-belima razgovarao je sa novinarom Telegrafa, a na pitanje da li mu je bilo neobično da igra protiv bivšeg kluba rekao je:

- Nisam razmišljao o tome pre utakmice. Svakako da mi je drago što sam imao priliku da igram protiv svog bivšeg kluba i da smo mogli da odmerimo snage sa ekipom kao što je Zvezda. U svaku utakmicu ulazim maksimalno profesionalno, živim za golove i to je ono što najviše volim da radim na terenu. Bez obzira koja ekipa je u pitanju.

Zvezda je ove jeseni imala ozbiljnih problema sa napadačima, konačno je stigao golgeter u vidu Ohija Omoijuanfa, ali je Mudrinski neretko znao da se pomene kao sinonim za golove, potencijalno rešenje i kao ime čoveka koji bi definitivno imao mesta da igra u Zvezdi.

- Ima u Zvezdi ko da vodi računa o tome i siguran sam da oni najbolje znaju kakav napadač je za njih najbolji izbor. Svi znamo da je za napadača najbitnije da postiže golove, a kada ih nema onda se javlja problem - jasan je Mudrinski koji se osvrnuo i na činjenicu da je Zvezda posle dužeg vremena u bodovnom zaostatku u odnosu na Partizan:

- Moj bivši tim je konstantan već pet sezona zaredom, a u fudbalu ili generalno u sportu najteže je biti konstantan na duži period. Normalno je da je možda došlo i do zamora u nekim prvenstvenim utakmicama, a uzrok toga je što Zvezda godinama unazad igra jako dobro u Evropi. Ima još dosta do kraja prvenstva, puno je bodova u igri, dva derbija su pred nama i nadam se da će Zvezda uspeti da osvoji petu titulu u nizu.

Uradio je Mudrinski i kratak skauting svog saigrača Antoana Makambua, veziste Maribora koji je verovatno bio najbolji pojedinac utakmice. Nekadašnji đak Monaka je sasvim sigurno zapisan u svaki tefter velikog broja menadžera i skauta koji su pratili ovaj "balkanski derbi" u utorak veče.

- Makambu je igrač koji ima sve predispozicije da igra u ligama petice. Ima 23 godine i pred njim je svetla budućnost. Već se spominju ozbiljni klubovi, da su iskazali veliko interesovanje za njega.

Ognjen Mudrinski

Foto: MN Press

Maribor je trenutno prvi u svom šampionatu, ima bod više od Kopera, a Mudrinski je generalno na dobrom putu da prvi put u karijeri osvoji neki šampionski pehar.

- Posle Zvezde, ovo je jedina ekipa u kojoj sam bio da je najveći konkurent za osvajanje titule. Za napadače nema ništa lepše nego kada ekipa u kojoj se nalazi igra ofanzivan fudbal.

Osvrnuo se Mudrinski i na period proveden u hrvatskom šampionatu, u ekipi Gorice koja je prethodne sezone igrala stvarno lep fudbal i u finišu šampionata je ostala bez Evrope. Interesovalo nas je i kako je bilo igrati protiv Dinama i Hajduka.

- Dinamu sam uspeo da dam gol na Maksimiru, dok sam protiv Hajduka imao asistenciju. Nekako se potrefilo da sam za vreme prvog talasa korone igrao protiv obe ekipe i da nije bilo puno navijača na tribinama. Gorica je više uspeha imala protiv Hajduka, dok je Dinamo realno najkvalitetnija ekipa u Hrvatskoj - rekao je Mudrinski koji se dotakao i priče da su ga Modri navodno hteli:

ognjen mudrinski

Foto: youtube/Hrvatska Nogometna Televizija

- Bilo je priče da ostanem u Gorici još godinu dana, ali klubovi nisu uspeli da se dogovore. A što se tiče Dinama, tu nije postojao kontakt.

Za kraj, Mudrinski je pokušao da uporedi slovenačku, hrvatsku i srpsku ligu. Međutim...

- Nezahvalno je upoređivati lige međusobno. Dosta toga utiče na kvalitet fudbala, počevši od infrastrukture i broja ekipa koje igraju. U svakom slučaju, mislim da bi kod nas bilo mnogo zanimljivije da se liga igra sa manjim brojem timova. Ja lično redovno pratim Superligu i generalno volim da pogledam sve moje bivše klubove i njihove utakmice.

Video: Prvenac Ohija u Zvezdi posle 29 minuta u crveno-belom dresu: Hladnokrvno kroz noge

(Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA