≫ 

Belićeve majstorije na golu, remi Čuke sa ekipom koja je šokirala Totenhem u LK

Brđani odigrali 1:1 sa slovenačkom Murom

  • 0
FK Čukarički

Foto: Telegraf

Posle minimalnog trijumfa na startu priprema protiv Kubana (1:0), fudbaleri Čukaričkog odigrali su nerešeno sa slovenačkom Murom u drugom kontrolnom meču u Turskoj - 1:1 (1:1).

Mura je aktuelni šampion Slovenije i u Ligi konferencija je krajem novembra šokirala Totenhem rezultatom2:1, ali je Čuka generalno ostavila bolji utisak. Pogotovo u prvih sat vremena igre.

Slovenački tim je poveo u 22. minutu golom Mulahusejnovića, dok je Marko Rakonjac u 33. bio strelac za Brđane koji,doduše, za ovaj nerešen rezultat najviše mogu da zahvale golmanu Nemanji Beliću za njegove tri odbrane za nepun minut.

Imala je Čuka u prvih nekoliko minuta određenih problema sa visokim presingom Mure,ali je on vrlo brzo utihnuo. Toliko da je srpski tim već posle 11. minuta mogao da ima dva gola viška.

U oba slučaja sjajni levi bek Roganović je bio taj koji je centaršutevima stvorio šanse Puškariću i Rakonjcu. Prvi put je u 8. iz kornera našao svog štopera i posle njegovog šuta glavom svi su videli loptu u mreži. Međutim,ona nije tamo završila. Kao i tri minuta kasnije kada je Rakonjac pogodio stativu. Između te dve šanse videli smo i obećavajuću akciju Jankovića, nakon što su Ajdar i Čolić oteli loptu rivalu, a Kajević mu potom pasom otvorio prostor.

Mura je bila ta koja je prva povela na meču, i to posle greške golmana Čuke. Izveli su Slovenci korner sa desne strane, Petrović je "zaplivao" u prostor, a loptu je na drugoj strani dočekao Mulahusejnović i smestio je u mrežu.

FK Čukarički

Foto: Telegraf

Nije to obeshrabrilo izabranike Saše Ilića koji su brzo povezali redove i posle blage terenske inicijative izjednačili su rezultat. Kajević je jednu loptu na 16 metara "bocnuo" preko odbrane Mure, Rakonjac je izmakao iz ofsajd zamke i nije mu bilo teško da "jedan na jedan" matira Zalokara.

Čukarički je u drugom poluvremenu promenio svih 11 igrača, kao i Mura 10 minuta kasnije, a pravo je čudo kako slovenački tim nije poveo na isteku sat vremena igre. Za to čudo najzaslužniji je golman Nemanja Belić koji je za nekih 60 sekundi odbranio tri lopte viđene u golu. Najpre je istu izvukao ispod prečke posle šuta sa distance, zatim je kao "mačka" reagovao posle kornera, da bi i treći ponovljeni udarac završio u njegovim rukama.

FK Čukarički

Foto: Telegraf

Nametnuli su igrači Mure tempo u drugom poluvremenu, jurili su kao osice po terenu i stvarali opasnost iz te tranzicije. Ali Čuka je do kraja imala bolje šanse za gol. Prvo Čolović u 69. minutu, kada je tukao pored gola, dok je pomenuti igrač iz kornera našao Rogana na prvoj stativi pet minuta pre kraja. Nažalost po Brđane, mladi desni bek je gađao preko gola.

Prvo poluvreme su igrali : Petrović, Stevanović, Obradović, Puškarić, Roganović, K. Belić, Kajević, Čolić, Ajdar, Janković i Rakonjac, dok su u drugom nastupili: N. Belić, Rogan, Tanasijević, Drezgić, Tošić, Mijailović, Lukić, Miladinović, Čolović, Kempbel i Spasojević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA