Veliki transfer Intera: Nekad koštao milion evra, sada je među najboljima na svetu i vredi bogatstvo

Život piše romane, a baš je takav slučaj sa Robinom Gosensom

  • 0
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Portugalija - Nemačka Foto: Tanjug/AP

Kao "bomba" je ovog poslepodneva odjeknula vest koju je preneo čuveni Fabricio Romano o prelasku Robina Gosensa u ekipu Intera. Kako se bliži smiraj zimskog prelaznog roka, to se klubovi više aktiviraju što vidimo na slučaju Nerazura koji su sa Atalantom postigli dogovor o pozajmici sa obaveznim otkupom nakon toga za 25.000.000 evra.

Lični uslovi su već dogovoreni i Gosens će potpisati ugovor u večerašnjim časovima. Da sve bude još bolje po Inter, neće biti ama baš nikakvog čekanja i očekuje se da fudbaler bude na raspolaganju timu već do kraja januara.

Ali ko bi rekao da će tihi i povučeni momak iz Emeriha na granici između Nemačke i Holandije dostići takve visine i potpisati za jedan od najboljih klubova u Italiji, pa i u Evropi? Tokom karijere je uglavnom bio "opskuran", a kada je prešao iz Heraklesa u Atalantu vredeo je samo 1.000.000 evra tokom 2017. godine.

Međutim, napornim radom uspeo toliko da napreduje da je na Transfermarktu čak vrednovan sa sjajnih 35.000.000 evra. Dogovor dva italijanska kluba postignut je ipak na nešto manjoj cifri, ali opet ogromnoj i neslućenoj.

- Ja to ne razumem! I nikada neću shvatiti. Kako to da objasnim? Taj novac koji se spominje? Možda malo znam da šutiram loptu, ali niko na svetu ne vredi tolike pare - rekao je Gosens skromno u jednom intervjuu.

Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Portugalija - Nemačka Foto: Tanjug/AP

Na samom početku karijere bio je u probi u Borusiji iz Dortmunda, ali su mu tamo rekli da jednostavno nije dovoljno talentovan.

- Moj najveći san je da se vratim u Nemačku i zaigram u Bundesligi. Želim da ga ispunim, to je liga koju sam pratio od detinjstva i definitivno je pri vrhu mojih životnih prioriteta - izjavio je Gosens.

Život zaista piše romane, a Gosens je dokaz da ukoliko nešto zaista mnogo želite, da se vrednim radom i trudom to i može ostvariti.

Video: Rođendanska čestitka Dušana Vlahovića: Iz Firence za Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA