Egipat "nadmudrio" Obalu Slonovače posle penala: Baji tragičar, Salah poslao Faraone u četvrtfinale

Nismo videli golove čitavih 120 minuta, pa je o svemu odlučio penal rulet

  • 0
Mohamed Salah Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Egipta uspeli su da posle velike drame obezbede plasman u četvrtfinale Kupa afričkih nacija nakon što su danas posle penala pobedili Obalu Slonovače rezultatom 5:4. Pre toga, nije bilo golova tokom 120 minuta utakmice.

U četvrtfinalu nas tako čeka derbi severa Afrike između Egipta i Maroka, pošto su Faraoni treći put u istoriji posle penal serije uspeli da nadigraju momke iz Obale Slonovače.

Što se tiče uzbuđenja u regularnom delu utakmice, prvo smo videli u 6. minutu kada je Orije pao u kaznenom prostoru, ali penal nije dosuđen. Egipat je potom imao šanse preko Marmuša i Salaha, ali se Obala Slonovače sačuvala.

U drugom poluvremenu su po šansu razmenili Mohamed i Ale, koji je sa pet metara bio najbliži pogotku, ali je tada uspeo da interveniše El Šenavi. Do kraja regularnih 90. minuta je Zaha imao veliku šansu, kada je istovremeno doživeo i povredu i morao je da izađe iz igre.

Posle dodatnih 30 minuta pristupilo se penal seriji, gde je tragičar postao Erik Baji koji je jedini promašio u trećoj seriji. Salah je postigao poslednji pogodak i tako je poveo Faraone dalje.

Video: Larisa Rikelme diže temperaturu u Novoj godini: U mini bikiniju se uvija i trese pozadinom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA