≫ 

Kako izgleda trening Čuke u teretani: "Prvih 30 godina je najteže, posle se navikneš"

Brđani odradili trening oporavka pod budnim okom kondicionog trenera Darka Obradovića koji je imao vremena i da se našali sa igračima

  • 1

Jeste da nisu bili na terenu, kao što to verovatno i vole, ali nema sumnje da je "prštalo" i na jutarnjem treningu Čukaričkog u teretani!

Bez obzira na to što je bio u pitanju trening oporavka, nakon zahtevne utakmice sa Murom u sredu popodne (1:1), prva grupa prvotimaca, uglavnom sastavljeni od mlađih igrača, upijala je savete koje su dobijali od kondicionog trenera kluba Darka Obradovića.

- 'Ajmo momci, skupljamo snagu, skupljamo snagu. Prvih 30 godina je najteže, posle se navikneš - malo i kroz šalu bodrio je Obradović fudbalere, da bi vreme između dve grupe iskoristio kako bi nam objasnio šta je to u četvrtak ujutru bilo na "meniju":

- Ovaj trening je trening oporavka, gde radimo više na gornjem delu tela i prođemo samo jednu do dve vežbe za donji deo. Plus, tu su vežbe istezanja. To je ovaj trening koji ide posle utakmice. Njega radimo prepodne, a on je i priprema za ovaj popodnevni trening. Iz razloga što su dan ranije pustili igrače da idu u bazen, saunu i đakuzi.

- Što se tiče generalno treninga snage, on ide drugi ili treći dan posle utakmice. Tu radimo potpuno druge grupe mišića, odnosno taj rad je drugačiji. Kada kažemo da radimo u teretani, ova dva treninga su potpuno različita.

Objasnio nam je Obradović i zašto su treninzi u teretani veoma bitni za fudbalere:

- Dosta toga donose. Od prevencije do razvoja snage i kompletnom tela. Vršimo prevenciju i štitimo igrače da se što manje povređuju, plus da napreduju u snazi što posle može da ima dodatni impuls kada je u pitanju brzina, da budu mnogo bolji na utakmici - rekao je Obradović za Telegraf, a zatim pohvalio grupu sa kojom je završio:

- Obožavaju teretanu. Deca vole da rade, jedva sam ih isterao. Evo, sada dolazi ova druga grupa, a oni još nisu izašli. Mnogo su zadovoljni.

Brđani će posle jutarnjih obaveza u teretani popodne izaći na teren gde se i pripremaju ovde u Antaliji, dok je naredni meč odigrati u subotu protiv Alanije iz Vladikavkaza.

Video: Sneg iznenadio Čukarički u Antaliji: Pobegli od njega iz Srbije, a on ih dočekao na bazenima Turske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA