Evo kako je Zvezda zaradila preko 10 miliona € od transfera: Kasu napunile i dodatne uplate

Crveno-beli sada mogu mirno da čekaju proleće, pošto deluje da je finansijska konstrukcija zaokružena transferima Marka Lazetića i Njegoša Petrovića

  • 18
Marakana FK Crvena zvezda evri

Foto: Nikola Tomić, Shutterstock

Crvena zvezda je u zimskom prelaznom roku napravila dva transfera koja će joj omogućiti mirno proleće, gde neće morati da brinu o finansijskoj konstrukciji. Samo od transfera Marka Lazetića, crveno-beli bi trebalo da zarade 5,5 miliona evra, kada se aktiviraju sve klauzule, dok će od transfera Njegoša Petrovića u Granadu inkasirati dodatnih 1,5 miliona evra.

Kada se uračunaju i transferi iz letnjeg prelaznog roka, Željka Gavrića u Ferencvaroš za 1,2 miliona evra i Nikole Krstovića u Dunajsku Stredu za 400.000 evra, to je samo od prodaje 8,6 miliona evra.

Međutim, Zvezda će u martu dobiti i 1,1 milion evra od transfera Srđana Babića u Almeriju, pošto je ispunjen uslov za obavezan otkup po broju odigranih utakmica, tako da će crveno-belima leći i dodatna milionska svota iz Španije od transfera defanzivca, pa se tako brojka penje na 9,7 miliona evra.

Ali, ni to nije sve, pošto je od nekoliko drugih transfera svojih bivših igrača Zvezda dobila i solidan novac od sredstava solidarnosti, pa je tako prelazak Dejana Joveljića u Los Anđeles Galaksi, Marka Grujića u Porto, Nemanje Radonjića u Benfiku, kao i Ivana Ilića u Veronu, doneo je Zvezdi zbirno 1,3 miliona evra, pa je cifra tako zaokružena na 11 miliona evra.

Nedavno je o ovome govorio i generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić, koji je otkrio i da je Zvezda od UEFA zaradila 12 miliona evra, a da je uz sponzorske ugovore samo ove sezone prihodovala 30 miliona evra.

Zvezdin prihod od transfera ove sezone

 

Željko Gavrić (Ferencvaroš) - 1,2 miliona evra

Nikola Krstović (Dunajska Streda) - 400.000 evra

Marko Lazetić (Milan) 5,5 miliona evra

Njegoš Petrović (Granada) 1,5 miliona evra

Srđan Babić (Almerija ga otkupljuje u martu) - 1,1 milion evra

Sredstva solidarnosti (Dejan Joveljić, Marko Grujić, Nemanja Radonjić i Ivan Ilić) - 1,3 miliona evra

Ukupno - 11 miliona evra

Video: Prvenac Ohija u Zvezdi posle 29 minuta u crveno-belom dresu: Hladnokrvno kroz noge

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA