≫ 

Ovo su srpske sudije koje su dobile mesto na FIFA listi za 2022. godinu

Listu predvode dvojica najboljih VAR sudija - Đurđević i Jovanović

  • 0
Dalibor Djurdjevic Đurđević

Foto: Privatna arhiva

Čelnici Svetske fudbalske organizacije (FIFA) objavili su listu internacionalnih sudija za 2022. godinu, a na njoj su se našla i imena srpskih delilaca pravde.

Listu predvode dvojica najboljih VAR sudija Dalibor Đurđević, koji je trenutno angažovan na Kipru za šefa VAR projekta i na mestu glavnog instruktora na mestu tamošnjih VAR sudja, kao i Srđan Jovanović koji je nedavno promovisan i u Elit grupu UEFA sudija.

Jovanović je, pored toga, angažovan i na listi glavnih sudija gde se još nalaze Lazar Lukić, Miloš Milanović, Nenad Minaković i Novak Simović, odnosno Jelena Cvetković, Jelena Međedović i Marina Živković kada je u pitanju ženski fudbal.

Što se tiče pomoćnika, tu su: Bojan Banović, Dragan Bogićević, Nikola Đorović, Jovan Grujić, Milan Mihajlović, Slobodan Pavlović, Nemanja Petrović, Uroš Stojković, Milan Šutulović i Svetozar Živin. Kod dama, na listi se nalaze: Ivana Jovanović, Aleksandra Kojović, Aleksandra Kostić, Aleksandra Stojanac i Danijela Stojanović. Srbija ima i futsal FIFA sudije, a to su Oliver Nikolić, Nebojša Panić, Nikola Rabrenović i Petar Radojčić.

Nema sumnje da je ovako veliki broj sudija na FIFA listi dobar pokazatelj i odličnog rada u Fudbalskom savezu Srbije i Sudijskoj komisiji  i da je VAR tehnologija verovatno uticala na određene stvari kada je u pitanju suđenje.

Video: Fejsa stigao na pripreme Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA