Rišairo Živković: "Moramo da damo sve od sebe da bismo osvojili titulu"

Krilni napadač sumirao utiske dosadašnjeg dela priprema i najavio nastavak sezone

  • 17
Rišairo Živković

Foto: Marko Jovanović

Fudbaleri Crvene zvezde nalaze se u Turskoj gde se spremaju za drugi deo sezone u kom ih očekuje učešće u osmini finala Lige Evrope, kao i borba za titulu u Super ligi gde zaostaju pet bodova za Partizanom. Rišairo Živković je u intervjuu za klupski sajt istakao da je njemu i saigračima osvajanje titule veliki motiv, kao i da mu je najbitnije da pripreme prođe bez povrede.

Prvotimci Crvene zvezde remizirali su sa Mariborom rezultatom 1:1 u prom kontrolnom meču u Antaliji, a šef stručnog štaba Dejan Stanković, dao je priliku velikom broju fudbalera. Jedan od njih je i Rišairo Živković, koji je izneo utiske nakon dobre partije, ali i naglasio da je najvažnije da se izbegnu povrede.

- Što se tiče utakmice, igrao sam dobro, premda nisam imao neke veće šanse i prilike, ali to i nije toliko bitno. Generalno gledano zadovljan sam svojom igrom – počeo je Živković.

Istakao je Živković da su mlađi saigrači odigrali sjajno drugo poluvreme protiv slovenačkog tima.

- Moglo se primetiti da je drugo poluvreme bilo bolje i izgledalo je dosta lakše na terenu, s obzirom na to da su mlađi saigrači puni energije i željni dokazivanja. Veoma su dobro igrali i pokazali da mogu izuzetno da doprinesu ekipi.

FK Crvena Zvezda - Mitjiland

Foto: Nikola Tomić

Dotakao se Zvezdin prvotimac i proteklog perioda kada je imao problema sa povredama, ali i naglasio da ga raduje što ponovo može da trenira sa timom.

- Od početka redovno treniram i fizički sam dobro. Najvažnije je da nisam povređen. Poslednjih četiri meseca sam konstantno imao nekakve povrede tako da me veoma raduje to što sada mogu da redovno treniram sa saigračima.

Naglasio je napadač crveno-belih da je taktika važan faktor za kompletnu igru ekipe.

- Smatram da je dobro za tim da što više radimo na taktici, jer kao što znate, do juna nas očekuju vrlo bitne utakmice tako da trebamo biti spremni da damo svih sto posto. Taktika igra mnogo bitnu ulogu na pripremama.

Rišairo Živković

Foto: Marko Jovanović

Golovi na treninzima imaju veliki značaj za Živkovićevo samopouzdanje.

- Za mene je bitno da se na ovim pripremama ne povredim, jer kao što sam već rekao u poslednjem periodu nisam uvek mogao da pomognem treneru i ekipi. Što se samopouzdanja tiče, uglavnom mi golovi na treninzima pomažu u tome, jer svaki pogodak je bitan za samopouzdanje. Zadovoljan sam dokle smo stigli sa treninzima i nadam se da ćemo nastaviti kao i do sada.

Rišairo je istakao da je primarni cilj osvajanje titule.

- Osvajanje titule kao i nastavak učešća u Ligi Evrope su ogromni motivi za sve nas. Radimo mnogo i moramo dati sve od sebe kako bismo osvojili titulu ove godine. Sada imamo dosta vremena da radimo na sebi i da se što bolje pripremimo za prolećni deo sezone – zaključio je Živković.

Video: Promašaj veka: Rišairo Živković nije uspeo da pogodi prazan gol

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA