≫ 

Zvanično! Dušan Vlahović je novi fudbaler Juventusa: Evo kako ga je predstavila Stara torinska dama

I najskuplji srpski fudbaler u istoriji

  • 15
Dušan Vlahović Printskrin: Twitter.com/@juventusfc

Transfer saga je gotova - Dušan Vlahović je novi fudbaler Juventusa, koji je sada i zvanično po prvi put objavio nešto vezano za srpskog fudbalera, tako da su ostale samo formalnosti, koje će biti završene u narednim satima ili minutima. 

Višenedeljna, pa može se reći čak i visemečna, spekulisanja oko toga u koji će klub preći izdanak Partizanove škole fudbala su završena. Vlahovićeva želja je ispunjena i on će ponovo obući crno-beli dres, ali torinskog velikana.

Reprezentativac Srbije stigao je u jutarnjim časovima u Juventusove prostorije kako bi prošao lekarske preglede i potpisao ugovor, a Juve je na svom Tviteru to ozvaničio snimkom Vlahovićevog dolaska, koga su ispred stadiona pozdravili navijači.

Juventus je uz snimak samo napisao "Dušan" uz emotikon koji maše.

Rukovodstvo Juventusa se dogovorilo sa kolegama iz Firence oko obeštećenja od 75 miliona evra plus bonusi. Vlahović će potpisati ugovor na četiri i po godine vredan 7 miliona evra po sezoni.

Ovim transferom Vlahović je postao najskuplje plaćeni srpski fudbaler ikada, pošto je oborio rekord Luke Jovića za kog je Real Madrid izdvojio 60 miliona evra. Takođe, postao je i najskuplje pojačanje zimskog prelaznog roka.

Ovim je Juventus rešio pitanje napadača na duže staze, a Vlahović napravio korak napred u karijeri. Ligu nije promenio, ali klub i ambicije su mnogo veće, pa ostaje da se vidi kako će se srpski napadač snaći u Juventusu.

Vlahović je u Fiorentinu stigao iz Partizana 2018. godine u transferu vrednom 1.950.000 evra. Za tri i po godine zabeležio je 98 nastupa u Seriji A, na kojima je postigao 44, a namestio sedam golova. U Kupu Italije je na 10 mečeva postigao pet golova. Ispostavio se kao jedna od najboljih kupovina Fiorentine ikada, a same cifre govore da je najbolja prodaja kluba iz Firence.

Video: Ekskluzivan intervju s Dušanom Vlahovićem: O Ibrinoj poruci na srpskom, razgovoru s Ronaldom...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Душан Краишник Бања Лука

    28. januar 2022 | 10:11

    Сретно Душане

  • Crnotravac

    28. januar 2022 | 10:36

    Bravo,tako mlad a pravi gospodin . Svu sreću u životu i karijeru bratu Grobaru !

  • Ghoul

    28. januar 2022 | 10:40

    Povratak u crno belo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA