≫ 

Nezapamćeno fudbalsko ludilo: Startovi za zatvor, crveni kartoni, 2 poništena isključenja i 21 minut nadoknade

Sve to na meču između Ekvadora i Brazila u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo

  • 1
Ekvador - Brazil Foto: Printscreen/Sport klub

Kada god su na programu kvalifikacije u Južnoj Americi znamo da su nam lude scene na terenu zagarantovane. Pravi fudbalski haos viđen je ove večeri u Kitu, gde su se selekcije Ekvadora i Brazila sastale u okviru kvalifikacija za Mundijal u Kataru. Posle svega i svačega za više od dva sata koliko je trajala utakmica, epilog je remi - 1:1 (0:1).

Brazil je poveo ranim golom Kazemira, ali detalj koji ledi krv u žilama viđen je u 15. minutu posle starta golmana Ekvadora nad Mateusom Kunjom. Ekvadorac je napadača madridskog Atletika udario kopačkom u glavu, a arbitar, Kolumbijac Vilmar Roldan pokazao mu je crveni karton tek pošto se uverio gledajući snimak.

Snage na terenu ubrzo su bile izjednačene, jer je isključen defanzivac Totenhema Emerson Rojal koji je požuteo dva puta za 19 minuta. Ubrzo se zacrvenelo pred očima i golmanu Liverpula Alisonu koji je uradio protivniku nešto slično poput kolege s druge strane, ali mu je Roldan posle gledanja snimka i VAR-a ipak crveni preinačio u žuti karton.

U nastavku je bilo nešto mirnije, ali je kolumbijski sudija ipak morao još nekoliko puta pred ekran. Najpre je jedan start Rafinje okarakterisao kao penal, ali je potom promenio odluku.

Ekvador je do izjednačenja stigao u 75. minutu, kada je štoper Feliks Tores odlično reagovao posle kornera i matirao Alisona.

Da haos bude zaokružen, još jednom se pobrinuo sudija Roldan. U nadoknadi je još jednom pokazao na penal i još jednom isključio Alisona. Brazilce je ponovo sačuvao VAR, koji je i golmana Liverpula vratio sa tuširanja na teren.

Zanimljivo da je nadoknada na ovom meču trajala čak 21 minut u dva poluvremena, a bod ima neuporedivo veći značaj za Ekvadorce koji su napravili ogroman korak ka odlasku na Svetsko prvenstvo. Brazil je već odavno u Kataru kao lider kvalifikacija u Južnoj Americi.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Fudbaleri Partizana odradili lagani trening na početku zimskih priprema

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sve super

    28. januar 2022 | 00:37

    Ali ništa ne može biti gore od Afričkog kupa nacija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA