≫ 

Moćna Argentina može i bez Mesija, 28. meč bez poraza, Di Marija i Lautaro za tugu Čilea

Gaučosi bez milosti prema Čileancima

  • 1
di marija i lautaro Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Argentine savladali su Čile 2:1 u gostima na stadionu "Zoros del Desietro" u gradu Kalami na obodu Atakame, i bez najboljeg u ekipi Lionela Mesija, i bez komandi sa klupe selektora Lionela Skalonija. Obojicu je korona izbacila iz stroja pred utakmicu koja je samo Čileu značila sve, a gostima novo dokazivanje pošto su već obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo u Katar.

Argentincima, otud, nije "gorelo pod nogama", pa možda i otud lake noge i rasterećenost koja je došla do izražaja već u 9. minutu kada je Di Marija potvrdio da je ovoj Argentini nešto najbliže što joj je i Mesi. Suvo zlato.

U svom stilu, "kiflom" sa ivice kaznenog prostora ofanzivac Pari Sen Žermena doneo je vođstvo gostima za mirniji nastavak meča.

Čile je bio u nezgodnom položaju, ali je iskra bila gol momka koji u Čempionšipu juri našeg Mitrovića u golegetrskoj borbi za kralja strelaca. Uzdanica Blekburna Bendžamin Brereton je doneo egal i nadu domaćima da ipak mogu do preokreta i kačenja o ručku voza koji kreće za Katar.

Ipak, sve nade su im ugašene u istom periodu meča, najuzbudljivijem pošto je i Lautaro Martinez bio na visini zadatka kad je to bilo potrebno. Pokazao je svoje finišerske kvalitete napadač Intera, savladao je rovitog Klaudija Brava, koji je usled povrede odmah nakon primljenog gola ustupio mesto rezervisti.

Uprkos burnom poluvremenu, u nastavku - ništa. Argentina je sačuvala vođstvo i pobedu, bio joj je ovo već 28. uzastopni meč bez poraza, i tek prvi u sedam utakmica u kojem je primila gol.

Čileu ostaju muke i teorija u poslednja tri meča u kojima praktično mora pobediti sve rivale kako bi se plasirao u Katar, a prvi naredni je Bolivija, potom Brazil i Urugvaj.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Odatle se vinuo u visine: Leo Mesi dobio mural u rodnom gradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vk

    28. januar 2022 | 10:51

    Argentina osvaja mudial sto posto kako igraju i to bez messi sve imaju od golmana odbanu sredinu napad bez mane

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA