≫ 

Predsednik FIFA-e demantovao podatke o žrtvama: "U Kataru je nastradalo najviše njih troje"

Ponovo šokantne izjave

  • 1
Đani Infantino, Šeik, katar, Mundijal 2022, Svetsko prvenstvo u fudbalu Foto: Profimedia

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Ðani Infantino demantovao je da je više od 6.500 radnih imigranata nastradalo tokom izgradnje stadiona u Kataru za potrebe Mundijala.

Ovo mu je već drugi put da ima ovako, neprimerenu izjavu, pošto je prethodno rekao kako bi za migrante bilo dobro da se Svetsko prvenstvo održava na svake dve godine.

Podsetimo, istraga Međunarodne organizacije rada otkrila je da je 2020. godine u Kataru umrlo ili poginulo više od 50 građevinskih radnika, ali je Infantino to demantovao.

- U stvarnosti, umrle su tri osobe, ali i te tri su previše - rekao je Infantino tokom izlaganja u Savetu Evrope u Strazburu.

Međunarodna organizacija je takođe otkrila i da je povređeno više od 500 ljudi, a dogodilo se više od 35 hiljada manjih nesreća.

Osim njih, ovu informaciju je objavio i britanski Gardijan početkom 2021. godine, koji je objavio da je nastradalo blizu 6.5000 žrtava, a tu ne spadaju samo žrtve koje su stradale tokom izgradnje stadiona, već i puteva, hotela i ostale infrastrukture.

Velika vrućina i loši životni uslovi su takođe odneli brojne živote, prenosi Gardijan.

Predsednik FIFA tvrdi suprotno i kaže da su uslovi rada za radnike u Kataru na nivou onih u Evropi.

Video: Putin ugostio delegaciju FIFA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA