Partizanov drugi test u Turskoj: Na Bašakšehir sa najjačim sastavom

Na teren se posle duge pauze vraća kapiten Lazar Marković, dok će Ljubomir Fejsa još sačekati na povratnički debi

  • 0
FK Partizan Foto: FK Partizan

Fudbaleri Partizana odigraća danas drugi kontrolni meč na pripremama u Turskoj, značajno ozbiljniji nego li što je to bio prvi test sa makedonskim Tikvešom. Crno-beli će ovoga puta odmeriti snage sa turskim supreligašem Bašakšehirom, a utakmica se igra od 15 časova po našem vremenu (17 po lokalnom) na terenima hotela "Maks Rojal".

Kako pravila nalažu, pre samog meča ekspedicija Partizana je odradila neophodni PCR test kako bi se otklonila svaka neizvesnost u vezi sa infekcijom virusa korona, posle čega je susret i definitivno potvrđen.

U odnosu na prvu utakmicu. trener Aleksandar Stanojević će ovoga puta na teren od početka izvesti gotovo najjači sastav, u sistemu 4-2-3-1, koji su crno-beli najčešće primenjivali u proteklom jesenjem delu sezone.

Činiće ga - na golu Nemanja Stevanović, defanzivci - Marko Živković, Igor Vujačić, Siniša Saničanin, Slobodan Urošević, vezni red - Saša Zdjelar, Miloš Jojić, Kvinsi Menig, Danilo Pantić, povratnik Bibras Natho i Rikardo Gomeš, kao najistureniji napadač.

Pomenuti tim će danas odraditi 60 minuta, s tim da će posle 45 stručni štab izvršiti jednu izmenu i na teren poslati kapitena Lazara Markovića, koji se, poput Natha, posle dugo vremena i teške povrede ramena, konačno vraća u takmičarski pogon.

Partizan - Santa Klara Foto: Nikola Tomić

Što se tiče Ljubomira Fejse, koji je među crno-bele stigao u sredu uveče, on danas neće biti u kombinaciji za tim, već će u vreme meča trenirati sa jednim od kondicionih trenera ekipe. Utakmicu će sigorno preskočiti i Ivan Obradović zbog povreda leđa, iskusni Bojan Ostojić koji se polako vraća na teren posle upale tetive, kao i Nikola Lakčević za koga, posle dve operacije kolena nije definisano ni kada će moći i da trenira u punom kapacitetu, a kamoli da igra zahtevne mečeve kakav je današnji.

Što se Bašekšehira tiče, radi se o timu koji je trenutno osmoplasirani u tamošnjoj Superlige, a sa klupe ga predvodi proslavljeni turski fudbaler Emre Belezoglu. Javna je tajna da je to klub, koji je u Turskoj blizak režimu Redžepa Erdogana, da su vlasnici bliski predsednikovoj porodici i da su na tim "krilima", gotovo bez navijača u Istanbulu, u sezoni 2019/2020 stigli i do šampionske titule.

Novac im, naravno, nije problem, jer kada god u pretraživaču "zavrtite" vesti u vezi sa prelaznim rokom, negde su u skupim kupovinama pojavi i Bašekšehir, kao, recimo, u slučaju Egipćanina Trezegea, koga do ponedeljka nameravaju da otkupe od Aston Vile...

U svakom slučaju, pred crno-belima je jak i kvalitetan test, koji će treneru Aleksandru Stanojeviću i stručnom štabu poslužiti kao dobra smernica u nastavku priprema za prolećni deo sezone.

Video: Stanojević: Promašili smo mnogo šansi, moglo je bolje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA