≫ 

Partizan izgubio od Bašakšehira: Kiks iz kornera u senci povrede Danila Pantića

Crno-beli upisali prvi poraz na zimskim pripremama u Turskoj

  • 48

Fudbaleri Partizana su poraženi u drugom kontrolnom meču na pripremama u Turskoj i to od tamošnjeg superligaša Bašakšehira, minimalnim rezultatom 1:0. Jedini gol na meču je postigao Epureanu u 44. minutu, posle kornera i smušene reakcije kompletnog tima crno-belih.

Valja napomenuti da je senku na meč bacila povreda Danila Pantića na samom početku duela, čije posledice tek treba da se utvrde.

Znatno teži rival, u odnosu na Tikveš i znatno veći problemi za Partizan u prvih 45 minuta meča sa Bašekšehirom, u kojima crno-beli nikako nisu uspevali da se nametnu, dođu do svoje igre, samim tim i dobre prilike za gol.

Nije dobro počelo za Stanojevićev tim, jer jr već u osmom minutu Danilo Pantić doživeo povredu kolena, pa je trener crno-belih silom prilika na teren poslao Nemanju Jovića, no, nije taj segment toliko uticao na sam razvoj događaja. Jer se od prvog zvižduka videlo da je turski tim u boljem fizičkom stanju trenutno, u punom ritmu, dok je Partizan tek na polovini priprema i još uvek izgleda “teško”, igra na mahove.

Otuda je Bašakšehiru i bilo lakše da sprovede svoj plan igre u delo, da od početka preuzme inicijativu i ima kontrolu nad prostorom i loptom, doduše, sve do poslednje trećine terena, u kojoj su crno-beli uspevali da neutrališu Turke i svedu ih na jedan udarac Cigerčija sa distance i besomučno kruženje oko odbrane koje nije donelo nikakav benefit.

Partizan je patio u toj početnoj fazi, bilo je problema u organizaciji napada, pa se nekoliko puta Saša Zdjelar iz veznog reda spuštao između štopera kako bi rešio problem. Crno-beli su mahom bili u podređenom položaju u manevru, nekako su delovali statično, a i kada bi krenuli u ofanzivnu tranziciju, najčešće preko Meniga, ili nije bilo prave podrške ili su rešenja u završnici bila loša.

Nekoliko napada je nagoveštavalo da Partizan može mnogo više, no, sve se u prvih 45 minuta svelo na dobar pokušaj Bibrasa Natha iz prekida, koji je zamalo prohujao pored stative.

Kada se činilo da je stavljena točka na prvi deo, odbrana Partizana je poklekla u 44. minutu. Bašakšehir je izborio korner, posle koga je lopta preletela Vujačića, Saničanina, pa i Natha koji nije ni pokušao da zatvori usamljenog Epureanua, kome nije bilo teško da sa pet metara pogodi mrežu.

U nastavku je Partizan delovo prilično ubeljivije i praktično “okrenuo” uloge u odnosu na prvo poluvreme. Crno-beli su bili agresivniji, rastrčaniji, daleko više na lopti od turskog tima i gotovo sve vreme na polovini rivala, a dosta zasluga u svemu navedenom ima ulazak Lazara Markovića u pauzi, koji je pokrenuo ceo tim.

Upravo je Marković kumovao prvoj velikoj prilici Partizana u nastavku i to pošto je Saša Zdjelar oduzeo loptu igračima Bašakšehira u ranoj fazi napada, posle čega je ona došla do povratnika na terenu, ali je taj pas Rikardo nije iskoristio, jer je otišao previše ukoso i dao golmanu priliku da zatvori ugao. U nastavku napada, Jović je zakasnio sa delić sekunde da odbijenu lopto sprovede u mrežu.

Promenio je potom Stanojević gotovo ceo tim, no, ništa se u odnosu snaga nije promenilo, jer je i podmlađeni sastav crno-belih držao dobar ritam i često pretio Turcima.

Imao je Partizan i veliku priliku u 65, minutu, kada je Holender iskoristio loše dodavanje defanzivaca Bašakšehira, oduzeo loptu i stuštio se ka golu, uspeo i da uputi vrlo dobar udarac sa 15 metara, koji je golman protivnika odbranio krajnjim naporom, da bi odbitak “pokupio” Marković i šutirao u spoljašnji deo mreže.

Nisu crno-beli odustajali, izašli su visoko u polje rivala, pritiskali, pokušavali da dođu do gola i izjednačenja, najviše po “notama” Markovića, ali je nedostajalo koncentracije u završnici, dobar gol pas koji bi probio poslednji bedem...

Imali su u smiraju meča i Turci veliku priliku da stave tačku na meč, pošto je Lazar Pavlović izgubio loptu ispred svog gola, međutim, Čičak nije uspao da prevari golmana Stevanovića i situaciji jedan na jedan, te se rezultat nije menjao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buč

    29. januar 2022 | 15:47

    Ako izvuce nereseno to ce biti cudo nad cudima. Tim od tri dobra igraca i trenerom politikantom i slugom vlasti koji je isteran iz svakog kluba u inostranstvu

  • Cile

    29. januar 2022 | 15:12

    Ovaj pantić i Markovic najkilaviji fudbaleri ko devojčice neke više povredjeni neg zdravi kapu dole za Rikarda

  • Ovaj

    29. januar 2022 | 16:51

    šaban sa arene gorke suze lije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA