≫ 

Saša Ilić prošao prve trenerske pripreme: Imam dodatni motiv i protiv Zvezde i protiv Partizana

Trener Čukaričkog sumirao utiske po povratku sa priprema

  • 14
saša ilić Foto: MN Press

Fudbaleri Čukaričkog vratili su se u petak sa priprema u Antaliji gde su boravili 14 dana i za to vreme su odigrali pet prijateljskih utakmica.

Brđani su pobedili Kuban (1:0) i Dunajsku Stredu (2:0) , odigrali nerešeno sa Murom (1:1), izgubili su od učesnika Lige šampiona Dinama iz Kijeva (3:2), dok je meč sa Alanijom prekinut pred kraj prvog poluvremena.

Posle Vladimira Matijaševića, direktora Čuke, svoje viđenje priprema dao je i trener Saša Ilić koji je razgovarao sa novinarima noć pred povratak u Beograd.

- Iskreno, s obzirom na to da su mi ovo prve pripreme kao treneru, a u razgovoru sa ljudima koji su u mom stručnom štabu, izuzetno sam zadovoljan odrađenim. Preko hotela, terena, propratnih stvari koje smo koristili... Druga stvar, oduševljen sam kako su momci radili i ponašali se na ovom pripremama. Jedna mala mrlja je povreda određenih igrača. Sreća pa je to mehaničke prirode, pa će ubrzo i oni biti na okupu - rekao je Ilić i dodao:

- Mnogo je teže na pripremama kada si trener. Ne zato što sam sada u toj situaciji nego kada si igrač razmišljas samo o sebi. Imaš isprogramirano sve i od ljudi koji se time bave dobijaš satnicu šta i kako radiš. Ovde već moraš da vodiš računa o 30 i nešto momaka i stručnom štabu.

Na pitanje šta će za 15-20 godina nekome reći kada su u pitanju njegove prve pripreme, odnosno čega će se sećati, Ilić je šaljivo rekao:

- Da se ne hvata posla trenera. Da zaradi dovoljno kao igrač i da odmara, da komentariše utakmice sa pojedincima koje poznaje i uživa.

Iako je poražen na kraju, Čukarički je možda i najbolju utakmicu odigrao protiv Dinama.

Video: Čukin blickrig: Dva gola za dva minuta protiv Dinamo Kijeva

- Ja sam prezadovoljan kako smo izgledali. Ne ovo kada neko kaže 50, 60, 70 minuta, nego celom utakmicom. Nisam rođen kao neko ko voli da gubi, jer ne volim. Ali na ovim prijateljskim utakmicama, kada sagledam situaciju, bolje što se desilo sada, da mladi igrači shvate. S druge strane, ja nisam opterećen rezultatom u ovom trenutku. Ali volim mnogo kada pobedim. Mislim da smo pokazali određenu igru gde smo u komunikaciji sa ljudima iz Dinama shvatili da su oni prezadovoljni kako smo igrali. To je meni satisfakcija da nastavimo da radimo u ovom pravcu - poručio je Ilić, pa otkrio šta mu je pomoćni trener Kijevljana Ognjen Vukojević rekao posle meča:

- Nešto najednostavnije. Da smo zanimljiva ekipa, dosta dobra i da su oni imali analizu koja je trajala dosta dugo zbog načina na koji smo im parirali. Da imamo puno ozbiljnih igrača koji mogu da naprave dobre karijere i to je dovoljan znak da nastavimo svi u tom ritmu. Samo kroz te utakmice mogu da dostignu ozbiljni nivo.

Ono što su Ilić i njjegovi momci mogli da vide protiv ovogodišnjeg učesnika LŠ jeste i ta jednostavna igra, odnosno taj pas iz prve koji i te kako ubvrzava situaciju na terenu.

- U tom pravcu ide fudbal. Ja to stalno pričam igračima, fudbal nije isti od pre 15-20 godina i sada. Igra se brže, do izražaja dolazi fizika i igra se jednostavno. Znamo da su najbolji igrači sveta uvek pričali da je najteže igrati najjednostavnije. Pokušavam to svojim igračima da prenesem, znam da nije lako, ali mislim da upijaju neke naše savete. Pojedinci mogu da ispoštuju, pojedinci ne - rekao je Ilić a potom razgovor okrenuo na šalu:

Saša Ilić Foto: Telegraf

- Evo, ovde prekoputa nas sedi Kovač. On ne može da isprati. On samo primi i preda loptu (smeh). Šalim se malo. Ja Kovača izuzetno volim, kao i većinu igrača. Njegova strašno dobra stvar jeste to što prihvata kada mu neko koriguje. Ima ogroman potencijal, fantastičnu konstituciju, fizički potencijal i mora da nastavi da nadograđuje te neke tehničke stvari da bi napravio odličnu karijeru. Ima potencijal, mnogo je radan, svestan je svega toga i nadam se da će u narednom periodu naći klub koji će mu odgovovarati. Njemu je u ovom trenutku prvenstveno najbitniji finansijski momenat - opet se Ilić našalio.

Na pitanje da li mu nedostaje Miroslav Bogosavac koji je sa svojim Ahmatom bio u hotelu u kom je odsela i Čuka, Ilić je poručio:

- Ne nedostaje (smeh). Nedostaje mi, šalim se. Ako već pričamo, to je moj bivši cimer. On kada je ušao u prvim tim, na jednim pripremama smo bili zajedno u Partizanu. Ja sa njim, kao i sa svim igračima iz mlađih kategorija Partizana, imam izuzetan odnos. Ja mnogo volim mlađe igrače, Bogosavca sam obožavao. To je dečko koji sve što je uradio uradio je na svoju glavu i talenat. Sada ja pričam trenerski. Da se malo bavio određenim drugim stvarima, verovatno bi, mada je i dalje mlad, napravio bolju karijeru. Lako je pričati sada iz moje kože, tako su i meni pričali ranije. Zaslužuje da igra u većem klubu nego sada. Ja bih volo da ode u neki veći klub, Spartak ili Zenit, jer mislim da bih i ja bio "dobar" u svemu tome - ponovo se malo našalio Ilić.

Ono što je Čuku malo poremetilo u finišu prelaznog roka jeste i odlazak Đorđa Jovanovića u Makabi iz Tel Aviva.

- Đorđe Jovanović je jedan od najbitnijih igrača Čukaričkog. S druge strane, ja sam srećan i zadovoljan što je on otišao u jedan od najvećih izraelskih klubova. Mislim da će mu to biti stepenica više jer imam kvalitet za ozbiljnije timove. Ja mu želim svu sreću, jednostavno takav je život. Ostali smo bez njega, ali ćemo se prilagoditi momcima koje imam. Čuka živi od prodaje igrača, desila se dobra ponuda i eto - rekao je Ilić, a zatim se osvrnuo na pitanje koliko se trener uopšte i pita kada je u pitanju transfer:

VLADIMIR MATIJASEVIC, SASA ILIC Foto: MN Press

- Vrlo malo se pita. Konsultovali me jesu, ali ja sam bio igrač i nikad ne bih stao nekome na put ako može da obezbedi egzistencijalne uslove. Rekao sam i ranije, trpećemo određene posledice, ali verujem u momke koji ostaju da mogu da nadoknade njegov odlazak. Neke određene lične želje kada je u pitanju njegova zamena nemam, imao sam prošli put, nije se ispostavilo moguće ostvariti. U ovom trenutku postoje neka potencijalna pojačanja, u dogovoru sa ljudima iz kluba naći ćemo pravo rešenje.

Zanimljivo, Čuka u ovom prelaznom roku nije ništa pazarila.

- Za sada nismo. Videćemo u nekom narednom periodu baš zbog odlaska Jovanovića. Iskreno, Čuka ima puno talentovane dece sa potencijalom i potrebno im je vreme da ga iskažu. Imamo i nekolicinu igrača koji su duže u klubu, čine okosnicu, prave atmosferu, znaju šta treba Čukaričkom i ja sam zadovoljan njima.

Priznao je Ilić da ima slatke muke kada je u pitanju sklapanje tima.

- To svaki trener voli. Ponavljam i iza toga stojim. Odličan skup starijih i iskusnih igrača koji drže svlačionicu i rade maksimalno na terenu i puno talentovane dece koja imaju potencijal. Svaki trener voli da ima puno kvalitetnih igrača. Za sada kako izgledamo, ja smo zadovoljan. Sad samo treba to da se pretoči kada budemo igrali za bodove. Ne znam šta će se dešavati, ali ponavljam jednu stvar - imamo potencijal za Evropu.

Saša Ilić, Partizan - Čukarički Foto: MN press

Dotakao se Ilić i atmosfere u klubu, odnosno objasnio kako funkcioniše spoj iskusnih i mladih fudbalera.

- Za njih je, s jedne strane sreća ili nesreća zato što sam dugo bio igrač i ujednom velikom klubu kao što je Partizan. Tačno znam šta je najbitnije za dobre rezultate, a to je atmosfera među igračima i stručnim štabom. Onda je celokupna situacija sjajna ka da se poklopi da igrači i stručni štab funkcionišu na isti način. I ja sam zadovoljan kako momci rade, slušaju, prihvataju određene zahteve i mislim da idemo u dobrom pravcu. Nadam, se da ćemo na proleće pokazatio to rezultatima.

- Što se tiče ovih mlađih, mislim da me slušaju. Svesni su oni da sam ja igrao fudbal tako da te njihove fore kod mene ne mogu da prođu zato što sam dugo igrao fudbal. Pa se onda malo i plaše. Ali, kada ozbiljno pričamo, mislim da hoće da prihvate neke određene stvari u vezi fudbala koje ja, zajedno sa stručnim štabom, mogu da im prenesem. I ja se nisam najpametniji rodio i kada bih se vratio 20 i nešto godina unazad, mnogo bih drugačije postupio. Jer i oni sad imaju nekog trenera i pomoćnika, što razumem jer sam bio igrač, koji nešto kažu, a onda oni pomisle "Hajde, idi tamo od mene." Tako sam i ja radio. Ali meni nije teško da im ponavljam, ja sam uporan.

Čukarički na startu proleća igra protiv Zvezde na Marakani, a nas je interesovalo hoće li Ilić imati dodatni motiv s obzirom na to da bi i te kako mogao da pomogne svom bivšem klubu Partizanu.

SASA ILIC Foto: MN Press

- Imam ja dodatan motiv i protiv Zvezde i protiv Partizana. Ja stvarno ne krijem da mnogo volim Partizan, ali sam trenutno u Čukaričkom i moj prevashodni cilj je da beležim što bolje rezultate sa ekipom. Prethodne dve utakmice smo izgubili od Zvezde i Partizana. Nisam bio zadovoljan način na koji smo izgledali protiv Zvezde, dok smo protiv Partizana uz malo više sreće mogli da uzmemo bodove - rekao je Ilić koji se osvrnuo na šampionsku trku:

- Bio sam mnogo puta u toj situaciji i sve zavisi iz godine u godinu. Uvek su te male utakmice odlučivale, ali pošto je za tri kola derbi može mnogo toga da okrene u korist Zvezde i Partizana. Ne i da odluči.

Video: Saša Ilić “izgubio glas” na treningu Čuke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale Sale

    4. februar 2022 | 22:04

    Da, da...zato si protiv Partizana promenio pola tima...

  • Zvele

    4. februar 2022 | 21:54

    Ajde bre ne foliraj. Samo protiv Zvezde imaš motiv protiv tvojih laganica 3 boda za njih....

  • Дража

    4. februar 2022 | 21:28

    Сале, немој да се лажемо, добар си дечко!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA