Marko Jevtović: Povratak u Partizan je korak unapred, oseća se energija kao i 2017. kada smo uzeli duplu krunu

Kao da možeš da "napipaš" istovetne događaje, od razvoja situacije u ligi, atmosfere u timu do trenerske sličnosti Stanojevića i Nikolića

  • 10

Svuda pođi - kući dođi, deviza je mogih igrača Partizana u proteklih skoro 20-tak godina, kojom se izgleda vodio i Marko Jevtović kada se u poslednjim danima prelaznog roka odlučivao između Turske, Grčke i Srbije, odakle je imao nekoliko ponuda. Na kraju je "presekao" i odlučio da se svrsta u dugu listu povratnika u Partizan, koja je ove zime proširena i za trofejnog Ljubomira Fejsu sa kojim će deliti i "hleb" i poziciju. Na takav potez se odlučio posle razgovora sa sportskim direktorom Ivicom Ilievim, trenerom Aleksandrom Stanojevićem, koji su mu izložili planove, potom i generalnim direktorom Milošem Vazurom kome je preostalo da dogovor pretoči na "hartiju".

Ako Jevtovića upitate šta ga je to privuklo da se vrati i izabere crno-bele pre inostranstva, odgovor je krajne jednostavan - ekipa, trener i energija koja se oseća kao i trofejne 2017. godine kada je sa Markom Nikolićem osvojio duplu krunu, ali i želja da posle epizode u Kataru koji mu nije "legao" živi i igra fudbal u svom gradu i klubu koji voli.

Upitan kakav je osećaj vratiti se u Partizan posle tri i po godine u inostranstvu, odmah napominje da ne želi da se to smatra korakom unazad, već suprotno.

- Bio sam na Istoku samo šest meseci i ne mogu da kažem da sam se vratio, jer to zvuči kao da je korak unazad, a Partizan sigurno nije korak unazad, nego uvek unapred. Lepo se osećam, jer mi je sve poznato, deo igrača, sve one koji rade uz ekipu i drago mi je što sam ponovo u mom klubu. Uzbuđen sam i što ćemo se boriti za titulu, što imamo najviše ambicije i ciljeve i to mi je jedan od motiva što sam prihvatio poziv ljudi iz kluba - kaže Marko Jevtović.

Imate li osećaj da je zaista prošlo tri i po godine od odlaska?

- Ne, imam osećaj baš kao i Ljubomir Fejsa, koji je u inostranstvu bio punih 11 godina, kao da sam juče otišao, a danas se vratio u Partizan. Sve vreme sam bio u toku dešavanja, sve preatio, sve znao, čuo se sa igračima telefonom skoro svakodnevno. Dolazio sam im i u posetu kada sam igrao u Turskoj, jer sam stanovao blizu. Pozivali su me da se vratim čak i pre nego što se ozbiljno "zakuvalo", a tek kad se mogućnost pojavila... Posebno drugari koji su sa mnom igrači u prvom mandatu, pa i navijači su slali poruke na društvenim mrežama. Beograd je moj grad, Partizan moj klub i otuda je sam veoma srećan što sam ponovo deo priče.

Kajete li se zbog odlaska u Al Ahli i Katar?

- Nisam se pokajao, to je jedno više iskustvo za mene. Nisam se pronašao tamo, nisam bio srećan i osećala je to i moja porodica. Zato je bilo najbolje da odem, da se niko ne mući. Ne žalim, jer sam iz toga dosta naučio i idem dalje...

Marko Jevtović je ponovo u crno-belom dresu Foto: Telegraf

Energija kao 2017. kada smo uzeli duplu krunu

Iz prvog mandata ostaje sećanje na najdražu duplu krunu, možda i u istoriji kluba. Nadate li nečemu sličnom i sada?

- Nadam se da ćemo ponovo obradovati navijače na taj način. Dupla kruna iz 2017. godine je posebna u sećanjima svih nas, ta energija koja nas je nosila, vukla tokom cele sezone, posebno u prolećnom delu. Posle je došla i ta proslava, korteo i smatram da mi je to najlepši period u karijeri, Vidim da se slična energija oseća i sada, u ekipi i stručnom štabu, da je sve na maksimalnom nivou.

Može li da uporedite tim koji je osvojio duplu krunu 2017. godine i sadašnji, u kome su samo dva igrača iz tog perioda (Nemanja Stevanović, Bojan Ostojić)?

- Rekoh već, oseća se ta neka energija koja je potrebna za uspeh. Za nas koji smo gledali sa strane prvih šest meseci, sličnost je frapantna, Kao da možeš da "napipaš" istovetne događaje. Od razvoja situacije u ligi, atmosfere u timu do trenerske sličnosti. Pričao sam i sa igračima i delimo isto mišljenje. Naravno, potrebno je nastaviti u istom ritmu i na proleće, jer tek slede veliki izazovi.

Oseća li se pomenuta energija kod trenera Stanojevića?

- Apsolutno. Upravo je on taj koji sve to i preneo na igrače i kolektiv. Prijatno je biti u Partizanu, ambicije su velike, motiva ima, atmosfera je sjajna i samo treba tako nastaviti.

Ove sezone ekipa igra na tri fronta, ima li Partizan dovoljno igrača za rotaciju?

- Ima i to je upravo snaga ove ekipe. Postoji odličan izbor u rosteru za rotacije, na svakom poziciji je makar dva kvalitetna fudbalera i to je preduslov da se u kontinuitetu ostavaruju dobri rezultati.

Marko Jevtović je ponovo u crno-belom dresu Foto: Telegraf

Da u junu budemo srećni ponosni

Partizan je tražio jednog zadnjeg veznog, na kraju su došla dvojica. Kakva će mu uloga biti, defanzivna, ofanzivna?

- To su već neke interne stvari, za svlačionicu, analizu, a pitanje je, čini mi se, više za trenera Stanojevića. Moje je da učinim i dam sve od sebe na terenu, da ispunim sve što se zahteva, a da li će t biti ofanziviniji ili defanzivniji zadaci - to su sve nijanse. Pogotovo na poziciji veznog, detalji u kom se pravcu igra, na ovaj ili onaj način, jer se na kraju sve svodi na to da težite da pobedite utakmicu. Jednu, ali i da pobeđujete u serijama.

Preporučili ste se Partizanu svojevremeno igrama i sjajnim golom u dresu Novog Pazara, a i u Turskoj je prošle godine jedan od vaših golova proglašen najboljim u sezoni.

- Ako mene pitate, bolje je postići pet golova sa linije, nego jedan takav, ali je činjenica da je sam u dresu Konjespor postigao gol sezone i to u poslednjim minutima. No, to je sada samo lepa prošlost, nešto što treba da imaš u glavi i CV, ali od toga se ne živi.

Koliko će vremena biti potrebno da se pripremite maksimalno i pomognete timu u punoj meri?

- Individualno sam trenirao, ali mi je potreban izvestan period sa timom kako bih odradio nešto specifično, nešto što nisam mogao tokom samostalnih treninga. Nadam se da ću već u narednom meču imati određenu minutažu, pa da u predstojećih desetak dana budem spreman da pomognem. Bazu imam, no, potrebno je ipak malo vremena da se uhvati timski korak.

Vidite li sebe u ponovo u inostrastvu posle ugovora sa Partizanom?

- U fudbalu se stvari menjaju u šest meseci. Danas si tu, sutra na drugom mestu, ali se ne opterećujem time, jer sam tek došao. Fokusiran sam isljučivo na to da napravimo rezultat ove sezone i idem iz daa u dan. Nikada nisam pravio dugoročne planove, želim samo da pomognem ekipi i da, kada u maju podvučemo crtu, imamo razloga da slavimo i budemo ponosni jedni na druge - zaključuje Marko Jevtović.

Video: Sudija koji je dosudio da je lopta prešla gol-liniju na Večitom derbiju dobio pitanje o tom golu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bule80

    4. februar 2022 | 19:11

    Haha.. Bas si veliki korak napravio, kad nemas vise gde dobar I Partizan

  • Др

    4. februar 2022 | 20:41

    Е, па, сине! Неће да може . Чика Толе није више главни у савезу, извини!

  • Zepe

    4. februar 2022 | 20:05

    Šta je sa povratnicima kod komšija?Kako su uspeli da vrate svoje zalutale ovčice u matično stado!Real,Barselona, Mančestera i se otimaše oko njihovog angažmana ,a oni u zvezdu iz ljubavi!Još joj opraštaju dug ne isplaćene zarade ! Šta ti je ljubav!Ahhhaaaaaha!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA