≫ 

Serija A ima plan u slučaju da Azuri ne odu u Katar: Turnir u Americi u vreme Mundijala!

Ambiciozan projekat bi mogao da se ostvari ukoliko se pronađu sponzori koji bi ispratili ideju čelnika italijanske lige

  • 0
Milan, Juventus, Serija A

Foto: Tanjug / AP

Vest dana sa Apenina glasi da vođstvo italijanske fudbalske lige razmatra da organizuje turnir koji bi se igrao za vreme Svetskog prvenstva u Kataru krajem ove godine i trajao bi 20 dana.

Ideja šefova Serije A je da na ovaj način klubovima pomognu da ostanu u takmičarskom ritmu uoči pretrpanog rasporeda koji klubove čeka nakon Mundijala, međutim italijanski mediji veruju da je ovo zapravo i plan lige u slučaju da se "Azuri" ne plasiraju na Svetsko prvenstvo. Jednostavno, ne žele da im fudbal stane, ni klupski ni reprezentaivni čak mesec i po dana.

Podsetimo, Mundijal u Kataru igra se ove godine u novembru, u vreme kada je sezona u Italiji inače u jeku, ali bez obzira na to da li se Manćinijev tim plasira u Katar, ideja je da se Serija A normalno odvija, samo što bi se organizovao turnir u SAD, i pritom zaradio koji dolar više.

Naime, čelnici lige, izvršni direktor Luiđi De Siervo i direktor marketinga Mikele Ćićarese, nedavno su boravili u SAD kako bi razmotrili ovu opciju, a sam njihov boravak tamo dovoljno govori o ozbiljnosti da se sprovede ideja. Italijanska liga se inače u poslednje vreme u potpunosti okrenula tržištu SAD, o tome svedoči i činjenica da su čak šestorica Amerikanaca vlasnici klubova u Seriji A, a da je liga otvorila predstavništvo u Njujorku.

I ovo su jasni pokazatelji u kom smeru se kreće italijanski fudbal - ka tržištu u SAD koje polako ali sigurno postaje sve više otvorenije i zainteresovanije za brend zvani "Serija A".

roberto manćini

Foto: Tanjug/Ap

Direktor Serie A i direktor marketinga će se sastati sa predstavnicima "CBS Sportsa", koji ima prava na prenos Serie A u SAD-u. De Servo i Ćićarese istovremeno traže i sponzore koji bi podržali takav turnir koji se, kažu, neće podudarati sa utakmicama Svetskog prvenstva.

- Ligaški fudbal se zbog Mundijala neće igrati oko mesec i po dana. Verujemo da bi ovakav turnir, koji bi trajao dvadeset dana, jako dobro došao klubovima, a nadamo se da bi se nešto i zaradilo. Nećemo ovo planirati ishitreno, već korak po korak. Veliki logistički zadatak je prevesti sve klubove u SAD i naći sponzore kako bismo svi zajedno završili u plusu - rekao je Andrea Buti, šef takmičenja Serije A.

Buti je dodao kako bi se utakmice tog turnira igrale po italijanskom vremenu između termina odigravanja utakmica Svetskog prvenstva te da bi to bio zgodan predah gledaocima od gledanja utakmica iz Katara.

- Svi bi od toga imali koristi. Igračima koji ne idu u Katar to bi bile savršene pripreme i podizanje forme za natrpani raspored koji ih sve čeka po završetku Svetskog prvenstva. Ako nađemo sve sponzore, mislim da je ovo dobra ideja - dodao je Buti.

Video: Zvezda dočekana iz Turske bakljadom i vatrometom: Ohi u neverici pri dolasku u Beograd

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA