≫ 

Vreme je za povratak bivšeg šampiona Evrope: Dinosaur nije mrtav, Glacelov "poker" zasenio Darmštat

Kakvo podne za nekadašnjeg fudbalskog velikana

  • 0
HSV, Darmštat Printskrin: Twitter / HSV

Fudbaleri HSV su već godinama van onog zenita gde su nekada bili, dok su harali Evropom tokom kraja '70-ih i početka '80-ih godina prošloga veka. Sada se muče u popularnoj "Cvajti", drugoj ligi Nemačke, međutim, rezultat protiv Darmštata, lidera lige, i pobeda od 5:0 sugeriše na to da je konačno došlo vreme za povratak "Dinosaura" u Bundesligu, rang gde pripada.

Klub je 2018. godine ispao iz Bundeslige, po prvi put u istoriji ovog takmičenja, popularni HSV se nije našao među elitom, čime je stavljena tačka na jedno poglavlje u istoriji. Na niske grane je spao klub koji je 1983. uspeo da osvoji i najprestižniji trofej u klupskom evropskom fudbalu, trofej KEŠ-a (današnje Lige šampiona).

To ispadanje je povuklo neke radikalne promene, uprava je menjana, odlazili su treneri, dolazili novi, ali nijedan nije uspeo da ostavi trag u ovom klubu koji poseduje lepe uspomene, iz nekih još lepših vremena. Da li je ova sezona, da li je ova 2022. godina upravo ta kada će HSV vratiti, pa...

Utakmica protiv Darmštata, koji se nalazi na samom vrhu "Cvajte", pokazuje da bi mogla da bude, sjajni Robert Glacel koji je letos pristigao iz Kardifa se poprilično raspucao u ovoj utakmici, ali i generalno tokom sezone. On je postigao četiri od pet golova, koliko je čitava ekipa, dok je tokom čitave sezone na 20 utakmica dao 10 golova, poprilično zadovoljavajuća statistika, dok je peti gol postigao Vinchajmer. Impozantna statistika je i da je Glacel postigao tri gola za samo osam minuta u prvom poluvremenu.

Ali osim ovog rezultata, Hamburg je ove sezone uspeo da prođe i u 1/4 finale nacionalnog kupa, gde ih čeka duel sa Karlsrueom, dok je veoma zadovoljavajuća činjenica i da su uspeli da savladaju gradskog rivala Senkt Pauli posle pet vezanih utakmica...

Sve u svemu, HSV poprilično dobro stoji i na tabeli "Cvajte", do kraja ima još dosta, ali možda je ovo stvarno "ta" sezona, kada će se "Dinosaur" vratiti u fudbalsku elitu svoje zemlje. Takođe, ovo može biti i lepa vest za fanove u Srbiji, pošto su mnogi fudbaleri naše zemlje prodefilovali kroz redove ovog kluba.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Snimci za istoriju: Bundesliga se vratila, a evo kako se sada igra fudbal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA