≫ 

Sve je gotovo, Senegal je šampion Afrike! Mane rastužio Salaha i Egipćane posle penal lutrije!

Bez golova je završeno kao i većina utakmica na ovom takmičenju, ali to je to!

  • 0
Senegal dodela pehara Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Senegala postali su šampioni Afrike! Oni su u finalu Kupa Afričkih nacija slavili protiv Egipta nakon boljeg izvođenja penala, pošto je u toku regularnog dela rezultat bio 0:0!

Veliki uspeh za Sadija Manea i njegove saigrače, stvarno, prevelik uspeh ove skoro pa besprekorne selekcije Senegala.

Ovo je inače i prvi trofej koji je osvojio Senegal u njihovoj istoriji na Kupu Afričkih nacija, a slobodno se može reći da je upravo fudbaler Liverpula, Sadio Mane jedan od najzaslužnijih za ovako nešto, iako je mogao biti tragičar svoje reprezentacije.

Mane je tokom utakmice imao već jednu priliku da šutira penal, ali u sedmom minutu meča je bio neprecizan, pa je tako i rezultat ostao nepromenjen.

Kao i većina utakmica na ovom prvenstvu, nije viđeno baš previše golova i prilika, pa je rezultat posle 90 minuta bio isti kao i na početku meča - 0:0.

Ušlo se u produžetke i agonija bez golova se nastavila, ništa posebno, ništa vredno pomena tokom novih 30 minuta se nije desilo.

Konačno, došlo je i do penala. U prvoj seriji su bile precizne obe reprezentacije, Kulibali je pogodio za Senegal, dok je Zizu bio siguran kod Egipta. Druga serija je donela i prvi promašaj, kada je Abdelmonem pogodio stativu za Egipat, dok je Dijalo postigao gol i doveo svoj Senegal u vođstvo.

Potom je nesiguran bio i Sar kod Senegala, a Hamdi je vratio rezultat na nulu. Ipak, u četvrtoj seriji se desila i prevaga, Dijeng je bio siguran u Senegalu, a Lašinu je udarac zaustavio Mendi. Peta serija je na belu tačku dovukla fudbalera Liverpula, Sadija Manea, koji je ovoga puta bio precizan i na taj način je svojoj reprezentaciji doneo titulu prvaka Afrike!

Video: Ne zna čovek gde je krenuo i šta ga tamo čeka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA