Golman Egipta je hit Afričkog kupa nacija: Turnir počeo kao drugi golman, u finalu imao "puškice" za penale

Jedan je od najzaslužnijih za uspeh "faraona"

  • 0
Mohamed Abu Gabal, Gabaski, golman Egipta Foto: Tanjug / AP

Fudbalska reprezentacija Egipta završila je Afrički kup nacija kao drugoplasirana ekipa nakon poraza u finalu od Senegala. Golman te zemlje Mohamed Abu Gabal, ili kako mu i piše na dresu Gabaski, privukao je puno pažnje na turniru.

On je turnir počeo kao drugi golman svoje reprezentacije, a prve minute upisao je u meču osmine finala i to tako što je ušao sa klupe u 88. minutu usled povrede Mohameda El Šenavija. Ishod meča rešavao se u penal-seriji, a tu je Gabaski odbranio penal Eriku Baiju i odveo svoju reprezentaciju u narednu rundu.

Egipćani su prošli u polufinale pobedom nad Marokom posle produžetaka rezultatom 2:1, a golmana Egipta matirao je Sofijan Bufal i to sa penala. U polufinalu je ponovo meč Egipta otišao u penal-seriju, a Gabaski je Kameruncima odbranio jedan penal, dok su domaćini turnira dva promašili.

I u finalu je odlučivalo bolje izvođenje penala, ali ovoga puta Egipćani nisu slavili. Gabaski je u šestom minutu odbranio penal Sadiju Maneu, i tako dao šansu svojoj reprezentaciji da se uopšte bori za trofej. Penal je odbranio Saru, dok je nakon udarca Kulibalija malo falilo da zaustavi udarac. Ipak, njegovi saigrači nisu bili precizni, pa je Egipat taj meč izgubio.

Gabaski je proglašen za najboljeg igrača finala, a mnogo pažnje privukla je i flašica sa vodom na kojoj su bili izlepljeni načini izvođenja penala svih Senegalaca.

Video: Zlatan sa 40 bolji od nekih sa 20: Za Ibru ne postoje preteški trbušnjaci

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA