Mane ponovo pokazao kakav je humanitarac: Slučajno se zadesio u bolnici, pa donirao novac za lečenje dečaka

U prošlosti su ga mediji opisali kao najdivnijeg čoveka modernog sveta fudbala

  • 6
Senegal Egipat Afrika kup Foto: Tanjug/AP

O velikim delima Sadija Manea za senegalski narod već svi znaju i dobro je poznato koliki je humanitarac fudbaler Liverpula, a da to ne radi za medijsku pažnju i da ne pomaže samo svom narodu dokazano je još jedanput i to tokom Afričkog kupa nacija.

U meču osmine finala kontinentalnog prvenstva Afrike reprezentacija Senegala savladala je Zelenortska ostrva rezultatom 2:0, a Mane je na toj utakmici nakon teškog pada udario glavom o zemlju i zadobio potres mozga, ali je ostao na terenu, postigao gol i deset minuta kasnije izašao iz igre.

Odmah je prebačen u bolnicu kako bi se utvrdilo u kakvom je zdravstvenom stanju, a tamo se zadesio i jedan dečak, teško povređen u saobraćajnoj nezgodi kome je život bio ugrožen, a njegovi roditelji nisu imali novca da plate lečenje.

Tada je Mane još jednom pokazao kakav je čovek. Nakon što je čuo šta se dešava, upitao je kako može da pomogne dečaku i istog trenutka platio celokupan iznos lečenja. O ovome se naravno ne bi znalo ništa, da to nije izjavila jedna osoba u emisiji na kamerunskoj televiziji.

Kapiten reprezentacije Senegala je poznat po velikom doniranju pre svega za pomoć svom narodu. U svom rodnom mestu Bambaliju od njegovih priloga izgrađena je nova škola, džamija i potpuno opremljena bolnica sa porodilištem.

Poznata je i izjava Manea u kojoj je govorio da njemu ništa ne znači gomilanje skupih automobila i nakita, te da mu je draže da svojim sunarodnicima donira novac koji će im pomoći da se obrazuju, leče i imaju normalne uslove za život, koje on, po sopstvenom priznanju, nije imao.

Video: Rođen je da cepa mreže: Dušan Vlahović je majstor i za košarku, pogledajte kako kida mrežicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    8. februar 2022 | 18:22

    To je pravi čovek i sportista. Svaka čast!

  • 🔴🔵⚪

    8. februar 2022 | 17:46

    RESPECT!!!

  • Микс

    8. februar 2022 | 17:16

    Човек, људина безбројни су његови хуманитарни гестови, свака част капа доле...исто као наши фудбалери...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA