≫ 

Čelsi igra za svetsku titulu: Probuđeni Lukaku iskoristio strašnu grešku Al Hilala i poslao "plavce" u finale

Belgijanac je bio ključ uspeha i prilike da se londonski klub takmičiti za trofej sa Palmeirasom

  • 0
Lukaku je bio najzaslužniji za pobedu i prolaz u finale Svetskog klupskog prvenstva Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Čelsija drugi su finalisti Svetskog klupskog prvenstva pošto su minimalcem uspeli da savladaju Al Hilal, a heroj "plavaca" je kuđeni Romelu Lukaku koji se našao na pravom mestu u pravo vreme.

Belgijanac je jedini pogodak na susretu postigao u 32. minutu nakon užasne greške protivničke odbrane koja mu je, skoro pa, poklonila gol koji je Čelsi lansirao u borbu za titulu sa brazilskim Palmeirasom.

Kai Haverc je prošao po levoj strani, iz drugog pokušaja uspeo da centrira, a bek Al Šahrani veoma loše reaguje i namesti šansu Lukakuu koji potpuno sam nije imao problema da sa pet metara ubaci loptu u mrežu.

Al Hilal je ove godine glasio za eventualnu minu koja bi mogla da makar na trenutak spreči dominaciju evropskog i južnoameričkog fudbala.

Tu su Marega, Igalo, Pereira, Kariljo - sve bivše zvezde evropskog fudbala, ali ni sa trenerom Žardimom nisu uspeli da iznenade Čelsi.

"Plavci" su u prvom poluvremenu rešili sve što je bilo potrebno, ali u drugom delu igre su bili u podređenoj situaciji što se tiče udaraca na gol i poseda lopte.

Ipak, izdržali su blagi nalet protivnika i otišli u borbu za svetsku titulu.

Video: Kiša i grad prekinuli poslednji meč Zvezde u Turskoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA