≫ 

Urošević nakon dva gola protiv TSC-a: "Obećao sam Rikardu dva gola, ali mi pobeda više znači"

Levi bek Partizana želi podršku s tribina i na narednim mečevima u borbi za titulu crno-belih

  • 4
FK Partizan, TSC, Superliga Srbije, Slobodan Urošević Foto: MN Press

Fudbaleri Partizana savladali su TSC rezultatom 2:0 u 29. kolu Superlige Srbije, a levi bek crno-belih Slobodan Urošević postigao je oba gola. Retkost je da bek postigne dva gola, a kako sam Urošević ističe, on je upravo to obećanje dao najboljem strelcu lige Rikardu.

Defanzivac crno-belih, sa kojim stručni štab želi da produži ugovor, kaže da je srećan zbog postignutih golova, ali da mu je draža pobeda njegovog tima.

- Srećan sam zbog postignutih golova, ali sam srećniji što smo osvojili tri boda i što smo nastavili ka cilju. Uvek su teške ove utakmice posle pauze. Sad smo ostvarili primarni cilj, idemo utakmicu po utakmicu i nadam se da ćemo sve do kraja dobiti.

Zanimljivo je da je pre početka utakmice Urošević "obećao" Rikardu da će u njegovom odsustvu postići dva gola.?

- To je bilo baš pred početak utakmice, više je bila šala, ali na kraju je stvarno bilo tako.

Prvi gol, koji je levi bek postigao u 11. minutu, bio je plod saradnje Natha, koji je ostavio loptu petom za Uroševića, a on odlično pogodio donji desni ugao gola koji je čuvao Nenad Filipović.

- Bilo je u dogovoru sa njim. Natho ima prednost pri izvođenju „slobodnjaka“, ali ovog puta je dozvolio meni, gurnuo loptu i postigli smo gol.

Video: Urošević pocepao mrežu TSC-a

Nakon što je postigao i drugi gol, navijači Partizana su pozdravili Uroševića skandiranjem "Čaki", što je nadimak levonogog fudbalera.

- Naravno da prija! Diže samopouzdanje! Navijači su nam potrebni, ne samo mene da nose, nego ceo tim, potrebni su nam da nas bodre, da idemo svi zajedno do cilja i da se radujemo na kraju sezone.

Nakon 29 odigranih kola Partizan ima 25 pobeda, ali je u ovom trenutku iza Crvene zvezde, i ukoliko crveno-beli ne kiksnu u poslednjem kolu regularnog dela šampionata, crno-beli će u plej-of ući kao drugoplasirana ekipa, što znači da će morati da savladaju najvećeg rivala na gostujućem terenu kako bi preuzeli prvo mesto.

- Jedan neverovatan niz, ali da bismo uspeli u ovome što smo naumili - da na kraju sezone podignemo pehar - moramo i u svakoj narednoj utakmici da pobedimo. Svaka naredna utakmica je važna i svaka je pitanje titule.

FK Partizan, TSC, Superliga Srbije Foto: MN Press

Nakon pretposlednjeg kola regularnog dela prvenstva, pred crno-belima je meč Kupa Srbije u kom će dočekati Loznicu. Partizan je veliki favorit, pa ne bi smelo da se postavlja pitanje prolaska u polufinale. Ipak, Urošević je oprezan.

- Utakmica je takva da nema popravnog, ali igramo na našem stadionu, mi smo Partizan, ulazimo kao favoriti, nećemo nikoga da potcenimo, ali nama samo pobeda znači.

Utakmica u subotu imala je i posebnu uvertiru. Fudbaleri su na teren izašli sa plavim balonima i u majicama sa porukom podrške deci sa automizmom, s obzirom da je meč odigran baš na Svetski dan autizma. Na zapadnoj tribini stadiona u Humskoj bilo je dosta dece, kojima su fudbaleri nakon meča poklonili dresove.

- Uvek je lepo videti decu na tribinama. Oni su nam pružili neverovatnu podršku, a mi možemo da učinimo nešto za njih, da im poklonimo malo pažnje ili neki dres. To je najmanje što možemo da učinimo i to ćemo uvek uraditi.

Video: Urošević ušao u golgeterski režim, može nogom, a može i glavom: Crno beli poveli 2:0 protiv TSC-a

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    3. april 2022 | 13:27

    Lako je obecati golove kad znas da protivnik ne sme mnogo da zapinje protiv tebe, ako se slucajno desi da odigra nereseno mora posle utakmice da se izvinjava i pravda sto je igrao posteno, ali naravno posle nedelju dana taj trener dobije otkaz u klubu. Samo napredno!

  • Dragan

    3. april 2022 | 16:21

    Tebe niko i nije cuvao.

  • nibrS

    3. april 2022 | 16:19

    Titulu možeš da vidiš samo na razglednici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA