≫ 

Šta su to igrači Kroacije rekli fudbalerima Partizana u tunelu: "Možete da pobedite, ali odavde nema napolje"

Sećanja nekadašnjeg igrača Kroacije na duel sa crno-belima 1997. godine

  • 15
FK Kroacija Printskrin: Youtube/Zvone Diman

Prošlo je skoro 25 godina od onog čuvenog dvomeča između Dinama (tadašnje Kroacije) i Partizana u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a neke "tajne" sa tih utakmica pojavljuju se tek u novijoj istoriji!

Mnoge uveliko znamo, ali je nekadašnji fudbaler Kroacije Silvio Marić u međuvremenu otkrio novu - rečenicu koju je njegov tadašnji saigrač Goran Jurić rekao crno-belima u tunelu pred revanš u Zagrebu.

Podsetimo, Partizan je u Beogradu dobios a 1:0, dok je u revanšu Kroacija ubedljivo slavila sa 5:0.

- Partizan? Takvih utakmica više nikada neće biti. Čak ni utakmica s Jugoslavijom nije bila na tom nivou. Srećan sam što sam je igrao, moglo je završiti gore. A Robert Prosinečki je znao, nakon 0:1 u Beogradu po povratku u avionu mi je rekao: "Ne brini Mara, daćemo im pet komada u Zagrebu." Onda sam ja to ponovio pred Bojsima, ne znam otkud mi ta hrabrost. S ovom pameću danas, ne znam da li bih ponovio nešto takvo - rekao je Marić za "Večernji list", pa otkrio šta je to Jurić rekao igračima Partizana:

- Inače ne dobacujemo, ali on im je uzviknuo nešto u stilu: "Momci, možete da pobedite, ali odavde nema napolje." Oni su bili potpuno bledi. Bilo im je mnogo teže nego nama, jer su bili svesni da smo bolja ekipa.

Marić je, inače, bio dvostruki strelac za Kroaciju u tom meču, u 12. i 42. minutu, dok su za domaćina pogađali i Igor Cvitanović (takođe dva puta) i Mark Viduka. Dragan Isailović je bio strelac jedinog gola za crno-bele u prvoj utakmici.

Video: Nenad Bjelica o prijateljstvu sa srpskim saigračima i reprezentaciji Hrvatske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    4. april 2022 | 10:23

    Dođite braćo da se izljubimo

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    4. april 2022 | 11:41

    Од тада они броје, 1,2,3,4, пртзн,6...спрдају се са 32 загорском сви...

  • Ukakili se

    4. april 2022 | 11:01

    I puče petarda!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA