Partizanov rival iz Lige konferencija osvojio kup, Srbin postigao odlučujući penal

I da stvar bude još veća - Srbin Darko Lemajić je postigao odlučujući penal

  • 0
Sven Kums Foto: Marko Jovanović

Fudbaleri Genta napravili su ogroman uspeh osvojivši Kup Belgije i to pobedom protiv najvećeg kluba iz ove zemlje Anderlehta i to tek posle boljeg izvođenja penala (0:0, posle penala 4:3), a četvrti penal je postigao srpski internacionalac Darko Lemajić.

Gent ove godine ima jednu zaista pristojnu sezonu, ispali su u osmini finala Lige konferencija od Paoka, iako su se jako dobro držali, u prvenstvu će najverovatnije završiti na petoj poziciji (drugačiji sistem takmičenja), dok su uspeli da osvoje trofej u Kupu.

Imala je priliku publika u Srbiji da se upozna s ovom ekipom, pošto su u grupnoj fazi Lige konferencija bili u grupi sa Partizanom, gde su u Beogradu slavili sa 1:0, da bi na svom terenu remizirali protiv predstavnika iz Beograda.

Odličnim igrama su obezbedili i prvo mesto u grupi, pa su tako "preskočili" igranje u šesnaestini finala i odmah su u osmini udarili na Paok koji im je i stao na put. Ipak, takmičenje u Evropi se nije odrazilo na utakmice u domaćim takmičenjima, pa su tako "skinuli skalp" Anderlehtu, a indirektni heroj je i Srbin Darko Lemajić koji je postigao gol u četvrtoj penal seriji, čime je i rešio meč, jer su naredna tri fudbalera (dva iz Anderlehta i jedan iz Genta) promašilil svoje jedanaetserce.

Video: Golman ostao ukopan: Majstorija Uroševića za vođstvo Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA