Dinosaur se još ne budi, HSV-u malo domaći teren i pun stadion: Frajburg je prvi finalista Kupa Nemačke!

Drugoligaš nije imao snage da dođe do pobede

  • 0
Frajburg, HSV, Kup Nemačke Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Frajburga postali su prvi finalisti Kupa Nemačke pošto su u polufinalnom susretu veoma ubedljivo slavili protiv HSV-a sa 3:1, čime su po prvi put u njihovoj istoriji uspeli da uđu u ovu fazu takmičenja.

Nadali su se mnogi da bi ovo mogla da bude "ta" sezona za HSV, za ekipu koja već dugo tumara po Cvajti, to su nagovestili i kroz Kup gde su, čak i kao drugoligaš, uspeli da dođu do polufinala, ali je očigledno ekipa Frajburga bila preveliki zalogaj za Hamburger.

Navijači HSV-a su ponovo razočarali napustili svoj Folkspartstadion, što su činili nekoliko puta tokom sezone, pogotovo ako se ne zaboravlja i to da će HSV i iduće godine taboriti u drugom rangu takmičenja u Nemačkoj.

No, to nije sprečilo navijače da u velikom broju dođu na stadion i pokušaju da poguraju svoj tim ka finalu. Međutim, pitao se Frajburg, koji je već u prvom poluvremenu razrešio mnoge stvari, pošto je posle prvih 45 minuta imao prednost od 3:0 i to preko Danijela Fernandesa, potom je Nils Petersen dao gol, da bi na kraju i Nikolas Kofler postigao gol.

Jedini gol za HSV-a postigao je Robert Glacel pri kraju utakmice, ali to je sve što je mogao nemoćni Hamburg.

Frajburg u finalu Kupa čeka boljeg iz duela Lajpcig - Union Berlin, koji je na programu u sredu.

Video: Motika otkrio koja legenda Zvezde mu je uzor: Pre sam igrao desetku, a sad sam više na levom krilu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA