Zuma zbog šutiranja mačke uskoro pred sudom: Fudbaler Čekićara može da završi i do pet godina iza rešetaka

Igraču Vest Hema se na teret stavlja krivično delo zlostavljanje životinja

  • 1
Kurt Zuma Foto: Tanjug / AP

I dalje se priča o detalju iz kuće Kurta Zume, kada je fudbaler Vest Hema zlostavljao svoju mačku udaravši je i bacajući na sve strane. Potom je jurio da je udari papučom, dok je sve ovekovečeno na snimku njegovog brata Joana koji je završio i na društvenim mrežama. Njemu je to tada bilo smešno, ali sada sigurno nije kada Kurtu preti i kazna zatvora.

Ovom dvojcu su mačke oduzete iz vlasništva, klub ga je kaznio oduzimanjem dvonedeljne plate koja je prosleđena udruženju za zaštitu životinja, a Adidas je raskinuo sponzorski ugovor koji je potpisao sa njim. Na sve to nije dobio ni poziv selektora za prethodne mečeve Francuske, a sada zna i da će 24. maja morati da se pojavi pred sudom u Londonu zbog optužbi da je zlostavljao životinje.

Britanski zakon kaže da je kazna za ovaj prekršaj od šest meseci do pet godina zatvora, ali je daleko veća verovatnoća, naravno, da će Zuma samo novčano biti kažnjen i to najoštrijom mogućom sumom. Zanimljivo je da se finale Lige Evrope igra šest dana ranije, pa se fudbaler može pred sudijom pojaviti kao šampion, ako njegov tim prebrodi sve prepreke do kraja.

On trenutno ne igra zbog povrede, a poslednji meč odigrao je pre 13 dana protiv Brentforda. Jedan je od važnijih šrafova odbrane Čekićara ove sezone.

Mnogi su osudili njegov potez putem društvenih mreža, neki su zahtevali od Mojesa da ga izbaci iz tima, ali je trener ipak odlučio da ga zadrži u sastavu, čak i u momentu kada je "udar" kritika bio najjači.

Video: Svetski šampion u fudbalu, influenser i idol: Nema ni 18 godina, a već je težak pola miliona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA