≫ 

Minimalac Zvezde protiv Čuke, Ben skratio muke: Crveno-beli opet na vrhu i pored brojnih promašaja

Zanimljivo da je sudija produžio drugo poluvreme samo četiri minuta, iako se ukazivala pomoć Milanu Borjanu u dva navrata, ukupnog trajanja devet minuta

  • 80
Milan Borjan Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Čukaričkog u okviru trećeg kola plej-ofa Superlige Srbije rezultatom 1:0.

Po teškom terenu i teškom vremenu crveno-beli upisali su važna tri boda. Iako su vremenski uslovi bili nepovoljni, padala je kiša od samog početka meča, Zvezda je upisala novu, 28. pobedu u sezoni za povratak na vrh.

Jedini gol na meču bio je delo El Fardu Bena u 40. minutu. Pokušao je Sanogo udarcem iz velike udaljenosti, lopta je pogodila Kataija, i na srećan način se odbila na nogu Bena, koji je driblingom izbacio svog čuvara Nemanju Tošića i lako matirao Mićovića.

Video: Ben majstorski pogodio mrežu Čukaričkog za vođstvo Zvezde

Crveno-beli su od početka dominirali na terenu, ali prvu pravu šansu propustio je Milan Pavkov u 27. minutu kada je glavom pogodio stativu.

Izveo je korner Gejlor Kanga, Novak Mićović nije mogao da se odluči da li će da izađe sa gol linije, a to je iskoristio Pavkov koji se našao sam i pokušao da zatrese mrežu protivnika, ali ga je stativa tu zaustavila.

Video: Odlična šansa Zvezde i stativa Pavkova

Svoju šansu u prvom poluvremenu imao je i Čukarički, i to preko Miladina Stevanovića, nekadašnjeg fudbalera Partizana. On je fantastično izveo slobodan udarac, ali je Milan Borjan još boljom intervencijom spresio da se zatrese njegova mreža.

Video: Odlična odbrana Borjana posle slobodnjaka Čuke

Već na otvaranju drugog dela meča Mirko Ivanić je imao veliku priliku nakon kombinacije Milana Rodića i Aleksandra Kataija, ali je njegov udarac odbranio Mićović.

Problem za Zvezdu mogla bi da predstavlja povreda Milana Borjana. Iskusni golman je dobio udarac od strane svog saigrača Strahinje Erakovića u 67. minutu, nakon čega je ostao na travi kako bi mu se ukazala pomoć. Prekid je trajao sedam minuta, a nakon što mu je noga bandažirana, Borjan je ostao na terenu.

Video: Urlik Borjana zaledio sve na Marakani: Zvezdin golman se previjao od bolova zbog povrede

Ohi, koji je meč počeo na klupi, imao je dobru priliku u 76. minutu, kada je Gajić uputio odličan centaršut po zemlji, Norvežanin je uputio šut ka golu, ali je on otišao malo pored gola.

Do kraja meča viđena je još samo jedna potencijalno dobra situacija ispred Zvezdinog gola, kada je lopta nakon Erakovićeve greške stigla do Mitra Ergelaša, ali je njegov udarac izblokiran od strane Milana Gajića.

Utakmica je produžena samo četiri minuta, iako je prekid kod ukazivanja pomoći Milana Borjana u prvom navratu trajao čak sedam minuta, dok je drugi put trajao dva minuta, i to neposredno pre isteka regularnih 90 minuta. Imajući u vidu i napravljene izmene na obe strane, delovalo je da će nadoknada dosta duže potrajati, ali je očigledno glavni sudija Momčilo Marković procenio da za tim nema potrebe.

Crveno-beli su ostali na prvoj poziciji posle trećeg kola plej-ofa sa dva boda prednosti u odnosu na Partizan. U narednom kolu, u nedelju 1. maja, Zvezda ide na gostovanje u Novom Sadu protiv Vojvodine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kuki

    27. april 2022 | 19:26

    Au, koliko kompleksaša komentariše našu utakmicu!!!

  • mijo

    27. april 2022 | 20:29

    Ne kmeciti.Vise vas tudjmanovaca ima ovde na portalu nego na bunkeraskom stadionu

  • 31230

    27. april 2022 | 19:48

    malo je 150.000€...realno provalili su pfc. znaju da nemaju tu kintu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA