≫ 

Crni dani za Everton: Karamele pred ispadanjem u Čempionšip, imamo i prvo zvanično ispadanje iz Premijer lige

Timu iz Liverpula sutra je potrebno čudo protiv Čelsija da se vrate na noge

  • 0
FK Čelsi - FK Barnli

Foto: Tanjug / AP

Ko će na kraju sezone napustiti Premijer ligu? Posle današnjih utakmica, Everton je gurnut u provaliju, pošto je ekipa Barnlija uspela da pobegne Evertonu na osetniju zalihu nakon pobede protiv Votforda na gostovanju. Karamele sada moraju da naprave čudesan povratak u poslednjih šest kola, Klaretsi su slavili iz keca u dvojku - 1:2 (1:0).

Barnli je definitivno bio bolji rival ovog poslepodneva na "Vikaridž Roudu" i imao nekoliko ozbiljnijih prilika za gol preko Arona Lenona i Ešlija Barnsa. Do pred sam kraj delovalo je da bi na kraju mogla vrlo lako da presudi greška odbrane ovog sastava iz rane faze meča kada je Džejms Tarkovski u 8. minutu smestio loptu u sopstvenu mrežu. Prethodno je Juraj Kučka šutirao sa ruba kaznenog prostora i pogodio prečku.

Međutim, izjednačenje je doneo Kork u 83. minutu meča kada je već delovalo da ćemo videti pobedu domaćeg sastava. A onda, potpuni preokret, koji stavlja unesrećene navijače Evertona u veliku depresiju. Vidra je asistirao Džošu Braunhilu, a ovaj je uspeo da ubaci loptu u nebranjeni deo mreže za ogromna tri boda, možda i presudna u borbi za opstanak.

Posle ovog rezultata, situacija na tabeli je takva da je Barnli iznad zone ispadanja sa čak pet bodova više od Evertona, ali i dva meča više. Karamele će nastupiti sutra i nadaće se čudu protiv Čelsija na domaćem terenu, koji je u promenljivoj formi i bori se za mesto u Ligi šampiona. U slučaju poraza, mogli bismo polako i da se opraštamo od tima sa Gudisona kada je učešće u Premijeršipu za narednu sezonu u pitanju.

U ostalim mečevima, videli smo ubedljivu pobedu Brajtona na gostovanju Vulverhemptonu, koji je sada sve dalje od Evrope posle serije loših rezultata (0:3), a golove za Galebove su redom postizali Mekalister, Trosar i Bisuma. Preostala dva susreta bila su dosta "tvrđa", pa je viđena pobeda Palasa na Sent Merisu protiv Sautemptona (1:2), kao i trijumf Aston Vile nad Noričom (2:0).

Ovime je Norič i zvanično napustio Premijer ligu, pošto nema ni matematičke šanse da opstane u elitnom rangu. Ako se ne desi neko čudo, sa njima će kofere spakovati i tim Votforda.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Sivić pogodio sa izmenom: Rezervista Islamović doneo izjednačenje Novom Pazaru protiv Radničkog

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA