≫ 

Poznati srpski sudija grmi zbog nedosuđenog penala za Radnički: "Da li će se fudbal igrati samo u Beogradu!?"

Danilo Grujić smatra da su Nišlije žestoko oštećene na Banovom brdu

  • 12
Danilo Grujić Foto: Marko Jovanović

Fudbaleri Čukaričkog i Radničkog iz Niša odigrali su meč bez golova u četvrtom kolu plej-ofa Superlige, a taj meč izazvao je bes i ljutnju u Nišu.

Redakciji Telegrafa javio se Danilo Grujić, bivši fudbalski sudija, koji je iskazao gnev zbog odluka na štetu Radničkog. Pre svega zbog trenutka u 86. minutu, kada arbitar nije pokazao na belu tačku, već je faul izveo van šesnaesterca.

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

- Sinoć smo opet bili svedoci donošenja odluka od strane glavnog sudije i VAR sudije Minakovića na štetu Radničkog kome su isti, ne svirajući očigledan kazneni udarac, "oteli" pobedu i možda i presudne bodove koji bi značili izlazak Radničkog na međunarodnu scenu. Ovakvo neprofesionalno ponašanje i pristup nije samo oštetilo Radnički, već i sve fudbalske sudije, koji su najvećim delom pošteni profesionalci, uvaljali u blato. Krajnje je vreme da se u Srbiji i srpskom fudbalu pokrene pitanje odgovornosti za donete odluke, posebno u Sudijskoj komisiji. A zbog svih sudijskih grešaka kojima je tokom ove sezone nanete šteta Radničkom, koje deluju organizovano i unapred planirane, stičem utisak da nekome Radnički smeta i da se čini sve kako bi ostao bez izlaska na evropsku scenu.

- Kao bivši internacionalni sudija ne mogu da ostanem nem na ovakvo presđivanje sudija koji su blagorečeno "zalutali" na superligaškim terenima, na takvu sramotu za sve fudbalske sudije, na takvu nepravdu, a sto se ispostavilo i očiglednu nameru. Podsetiću i na to šta je isti taj sudija uradio i na utakmici sa Proleterom. Kao i tada i ovaj put sa Čukaričkim je presudio na štetu Niskog kluba. Gledaoci televizijskog prenosa su iz samo dva usporena snimka mogli da vide očigledan prekršaj nad Stefanom Mitrovićem u KP domaće ekipe, vidljiv iz oba ugla, a šta je onda nekoliko minuta pregledavao sa VAR sobom?

- Njima dostupne kamere i snimci mogu da pokažu samo još jasniju sliku prekršaja unutar kaznenog prostora. Sa druge strane bili smo svedoci kada je oštećen i Partizan takođe neprofesionalnim odnosom VAR sudije.

- Prečesto ponavljanje ovakvih situacija koje uvek rezultiraju odlukama na štetu fudbala, Radničkog, jasno ukazuje da je reč o nečijoj nameri, a nikako greškama i slučajnostima, jer nemoguće je da se ovakve situacije reše pogrešno, a imamo VAR za koji je FSS platio ogromnu svotu novca. Dovodimo u pitanje stručnost ljudi u Sudijskoj komisiji koji su kaznili pojedine sudije iz samo njima znanih razloga... a na ovakve stvari se ćuti.

- Na kraju šta Radnički može da uradi, kome da se žali? Da samo izraze nezadovoljstvo bili bi kažnjeni, a očigledno da neko samo taj trenutak i čeka. I samo bih postavio pitanje i da mi neko objasni KAKO JE MOGUĆE DA OVO NIJE PREKRŠAJ UNUTAR KAZNENOG PROSTORA??? KAKO SU SUDIJE U VAR SOBI VIDELE OVU SITUACIJU DRUGAČIJE OD CELE FUDBALSKE SRBIJE i to nakon petominutnog "pregledavanja snimka"? Da li će se fudbal igrati samo u Beogradu? Sistem je loš i treba ga promeniti, ne samo skidanjem poštenih i časnih sudija - izjavio je Grujić

Pogledajte i detalj sa meča na Banovom brdu koji je izazvao ovakvu reakciju Danila Grujića:

Video: Da li je ovo još jedan nedosuđeni penal: Sporna situacija na meču Čukarički - Radnički

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    3. maj 2022 | 16:03

    Рече Груја гробар, "поштењачина"!

  • Mare

    3. maj 2022 | 16:06

    Znamo mi tebe dobro Grujicu, sramota je ono sto si ti radio za Partizan i kako si ih gurao. Secamo se svi tvojih "cudnih" odluka iz Gornjeg Milanovca kada si na sraman nacin gurao Partizan.

  • Miki Lazarevac

    3. maj 2022 | 16:12

    Gospodine Grujicu samo vi ne pricajte o postenom sudjenju, jer znamo svi pratioci fudbala kako ste sudili!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA