≫ 

Karavan PLS u punom jeku: Timok će igrati u 3. ligi sledeće sezone, Mladost na korak od promocije

Grafičar je uspeo da ozvaniči svoj opstanak u drugom rangu takmičenja u Srbiji

  • 2
FK Mladost Gat Printskrin: Youtube / Prva liga Srbije

Još jedno zanimljivo kolo viđeno je u Prvoj ligi Srbije, posle kog su neke postale bar malo jasnije. Mladost je uspela pobedom protiv Žarkova da dođe na korak od plasmana u Superligu, dok je na drugoj strani tabele, Grafičar osigurao opstanak.

Poslednja kola donose previše tenzije, ali i previše žara na fudbalskim terenima koji postaju prava poslastica za sve fudbalske simpatizere širom Srbije, pogotovo onih liga koje nisu ona glavna - Superliga.

Dosta je zanimljivo stanje na vrhu tabele, gde se pet ekipa bori za četiri mesta koja vode u Superligu. Tačnije, dva direktna mesta i dva za baraž. Mladost iz Novog Sada je napravila ogroman korak ka plasmanu, pošto su sa ubedljivih 2:0 slavili protiv Žarkova, te im sada treba još samo jedan bod iz preostala dva kola za plasman u Superligu.

Javorov meč sa Radničkim iz Sremske Mitrovice je u toku, a ukoliko Ivanjičani slave, naći će se na drugom mestu.

Odličnu seriju je napravio i IMT koji ima svih pet pobeda u plej-ofu i nalazi se, trenutno, na drugom mestu, ali će umnogome zavisiti i od rezultata Javora. Železničar je takođe bio i više nego dobar pošto su oni uspeli da savladaju Loznicu sa 3:0, čime su došli u veoma izglednu poziciju pred poslednja dva kola.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Na drugom kraju tabele, dosta toga je drugačije, ali su tenzije iste.

Grafičar je u derbiju dve "prvoplasirane" ekipe slavio protiv Rada sa ubedljivih 4:0, čime je i zvanično osigurao svoj opstanak u Prvoj ligi Srbije, što se ne može reći i za Građevinare, koji će morati da strepi malo na samom kraju.

Mačva je remizirala na stadionu "kraj Save" sa ekipom Budućnosti iz Dobanovaca, gde su mogli da naprave pozamašnu zalihu eventualnom pobedom, ali su se na kraju borili da izbegnu poraz koji će ih gurnuti u crvenu zonu, a to su uspeli preko Kristijana Tojčića - tako da je ovaj meč završen sa 1:1.

Zlatibor i Timok su odigrali "derbi začelja", gde su i jedni i drugi imali imperativ pobede, ali, ipak, nisu mogli da pobede i jedni i drugi.  Zlatibor je sačuvao svoj teren, slavio je ubedljivo sa 2:0, te je tako pobegao od "crvene zone".

Ekipa iz Čajetine sada ima 44 boda, kao i Mačva Šabac, što je za tri više od Budućnosti iz Dobanovaca, dok je Timok ovim porazom i otišao u niži rang.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Erupcija na Čika Dači: Radnički dolazi do preokreta u finišu meča, Maksimović meč-viner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sremac

    8. maj 2022 | 20:53

    Inđija izgubila sve šanse odlaskom Jandrića... Tako to izgleda kad dozvoljavamo da nam trenere teraju i dovode ljudi koji imaju samo lični interes...

  • Bob

    8. maj 2022 | 20:55

    Timok na novom stadionu igrace srpsku ligu😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA