≫ 

Novak saznao narednog rivala u Rimu: Ništa od srpskog derbija, Vavrinka savladao Đerea za duel sa Đokovićem

Njih dvojica se sastaju sutra ne pre 17.00 časova

  • 1
Laslo Đere Foto: MN Press

Srpski teniser, Laslo Đere nije se plasirao u naredno kolo turnira u Rimu pošto je poražen od Stena Vavrinke posle ogromne borbe u tri seta - 2:1 (7:6, 3:6, 6:4).

Švajcarac je pokazao da i dalje u sebi ima starog sjaja, pošto je uspeo da se vrati iz mrtvih i da slavi protiv jednog od naših najboljih igrača na šljaci. Tako je propala šansa da se u trećem kolu sastanu naš Novak Đoković i Laslo Đere, odnosno da vidimo reprizu onog sjajnog meča iz Beograda. Njihov meč je četvrti po rasporedu na Centralnom terenu i neće početi pre 17.00 časova.

Meč između Đerea i Vavrinke je potrajao skoro tri sata (dva sata i 48 minuta), a prvi set je bio miran i bez prilika za oduzimanje servisa. U tajbrejku je Srbin bolje krenuo i poveo sa 3:0, ali je Vavrinka uzvratio, preokrenuo i dobio ovaj deo igre.

U nastavku je Đere uspeo da spasi čak šest brejk lopti i da potom oduzme servis rivalu za izjednačenje u setovima. Momentum je bio na strani našeg tenisera, ali to nije iskoristio.

Vavrinka je u nastavku u šestom gemu uspeo da napravi brejk i to u momentu kada Đere nije ubacio nijedan od svojih osam prvih servisa. To se ispostavilo kao ključno.

Video: Đere posle neverovatnog meča i ispadanja od Đokovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    11. maj 2022 | 21:10

    Đere moj, vidiš da se svi vraćaju iz mrtvih. Nemože se protiv toga. 🛌

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA