Otkrivamo plan Partizana do kraja sezone: Novi ugovori za još dva igrača!

Desni bek i golman će dobiti ponudu za produžetak saradnje do kraja maja meseca

  • 49
FK Partizan, Aleksandar Miljković Foto: MN Press

Nagovestili smo u protekle dve sedmice da će Partizan produžiti ugovor sa Bibrasom Nathom, što se dan pre meča polufinala Kupa Srbije sa Vojvodinom i dogodilo, da u Humskoj nameravaju da zadrže i centralnog defanzivca Nemanju Miletića bar još sezonu, kao i napadača Rikarda Gomeša koga žele mnogi timovi zbog neverovatne statistike.

To nije kraj realizacije plana koji će biti preteča letnjem prelaznom roku, jer klub iz Humske ima nameru da obnovi saradnju sa još dvojicom aktuelnih prvotimaca – desnim bekom Aleksandrom Miljkovićem i golmanom Milanom Lukačem, saznaje Telegraf.

Pomenuti plan će, baš kao i u slučaju Miletića i Rikarda, veruju u Humskoj, biti okončan do početka letnje pijace, pa će sportski sektor moći da se fokusira na realizaciju prelaznog roka mimo postojećeg igračkog kadra, odnosno dopunsku selekciju, koja će svakako biti obavljena.

U Partizanu su veoma zadovoljni onim što je Miljković pružio u protekloj sezoni, jer se bez ustručavanja može reći da je bio najstandardniji na svojoj poziciji, iako je stručni štab u rotaciji imao još i Marka Živkovića sa nešto drugačijim karakteristikama, odnosno Aleksandra Lutovca, koji se sa pozicije desnog krila “spuštao” kao ispomoć na desnom beku kada god bi Aleksandru Stanojeviću zafalilo rešenja i taj posao je takođe dobro obavljao.

Ipak, rekosmo već, najstandardniji je bio upravo Miljković, koji je neke važne mečeve, poput onih sa Spartom iz Praga ili nedavnog večitog derbija, odigrao veoma dobro, iako je u drugom delu sezone, još od zimskih priprema, kuburio sa vrlo retkom i neprijatnom povredom pete, usled koje je često igrao i pod blokadama.

Zbog svega navedenog klub će desnom beku ponuditi nastavak saradnje, baš kao i golmanu Milanu Lukaču, koji je od odlaska Vladimira Stojkovića u Saudijsku Arabiju prvo preuzeo mentorsku ulogu za dvojac mlađih kolega – Nemanju Stevanovića i Aleksandra Popovića, a poslednji izveštaji iz “Zemunela” svedoče da će iskusni golman u narednoj sezoni biti i te kako konkurentan za sastav, jer je povratio formu iz najboljih dana.

Uz to, u Partizanu znaju da cene i Lukačevu blistavu prošlost u klubu, jer se radi o jednom od heroja navijača crno-belih, ali i njegovo prihvatanje uloge nove uloge koja nije vezana samo za teren i doprinos na njemu, već i za, napomenuli smo, pomoć mlađim kolegama i treneru golmana Nemanji Jovšiću.

Navedene činjenice su doprinele da se Lukaču i Miljkoviću već sada ponude novi ugovori, a dalja realizacija, planovi i poslovi u vezi sa prelaznim rokom će biti prolongirani do završetka aktuelne takmičarske sezone.

Video: Stanojević ne veruje šta vidi, pobesneo načisto posle bačene kontre 6 na 1

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Opet ja

    12. maj 2022 | 14:05

    Zvezdi pored ovih netrebaju pojačanja.

  • Rade

    12. maj 2022 | 13:31

    Dragi moji Grobari od osvajanja titule nema ništa dok je ova Uprava u Partizanu!!!

  • Sale

    12. maj 2022 | 13:48

    U partizanu ništa novo joja lazar miljko obrad pa ko ovde obmanjuje navijače gde su pojačanja zato vas izgleda stotinak plaćenika a istok i zapad uža rodbina florijan stanojević prezadovoljan uprava izdajnici...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA