≫ 

Nikad važniji derbi Severnog Londona: Šta će doneti direktna bitka Arsenala i Totenhema za LŠ?

Arsenal je u boljoj situaciji, ali i Totenhem ima svoju računicu

  • 1
Hjon Min Son, Fk Totenhem Foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pred nama je jedan od najvažnijih derbija Severnog Londona u poslednje vreme. Totenhem i Arsenal će od 20.45 odmeriti snage u 36. kolu Premijer lige.

Duel dva velika lokalna rivala uvek nosi i posebnu tenziju, a tako je još od 1913. godine, kada se Arsenal preselio u Severni London na Hajberi samo nekoliko milja od stadiona Totenhema.

Od tada je to preraslo u jedno od najvećih rivalstava na Ostrvu.

A današnji duel će nositi posebnu težinu, jer je u pitanju meč koji direktno odlučuje o plasmanu u Ligu šampiona. Tri kola pre kraja, Arsenal je na četvrtom mestu, koje vodi u LŠ, a ima četiri boda prednosti od Totenhema.

Totenhem je na svom poslednjem meču uspeo da odoli Liverpulu na Endildu i sačuva šanse za Ligu šampiona, a u derbiju protiv Arsenala im je neophodna pobeda, da bi i dalje bili u igri za to.

Ukoliko Arsenal pobedi, sve će biti rešeno i Tobdžje će sledeće sezone igrati u elitnom takmičenju.

Ukoliko bude remi, takođe su veliki izgledi da ekipa Mikela Artete na kraju igra u Ligi šampiona.

Međutim, ako bi Totenhem slavio, došao bi na samo bod razlike od Arsenala i sve bi bilo otvoreno do kraja prvenstva i bio bi im potreban još jedan kiks Tobdžija u preostala dva kola, ukoliko bi oni bili uspešni u svojim mečevima protiv Barnlija na svom terenu i u gostima već otpisanom Noriču.

Arsenal u poslednja dva kola gostuje Njukaslu i dočekuje Everton, kome gori pod nogama u borbi za opstanak, tako da im neće biti lako na oba meča.

Zbog toga će ljubitelji fudbala sa velikim nestrpljenjem pratiti večerašnji duel, koji bi mogao mnogo toga da reši, ali i da dodatno zakomplikuje situaciju pred završnicu Premijer lige.

Najviše kvote za ovu utakmicu možete pronaći na sajtu NajboljeKladionice, koji se bavi recenzijom licenciranih kladionica u Srbiji i analizama fudbalskih utakmica.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA