Foto finiš u Bundesligi: Štutgart u nadoknadi do opstanka, Lajpcig jedva do LŠ, Haland se oprostio od navijača

Tuga u Berlinu, velika radost u Štutgartu

  • 0
Štutgart Printscreen: Twitter / ESPN FC

Poslednje kolo Bundeslige donelo je mnogo uzbuđenja, sreće i razočarenja, kako kome. Oni koji su najviše slavili su navijači i fudbaleri Štutgarta, koji su došli do trijumfa vrednog opstanka u ligi.

Štutgart i Herta vodili su direktnu borbu za opstanak, odnosno za to ko će u baraž, a ko definitivno ostaje u ligi. Herta je u poslednje kolo ušla sa tri boda više, slabijom gol razlikom koja je presudna u slučaju istog broja bodova, ali i gostovanjem Dortmundu, u odnosu na Štutgart koji je dočekao Keln.

Herta je rano povela u Dortmundu, a isto je učinio i Štutgart, pa se već tada znalo da će biti borba do poslednjih minuta. Keln je u 60. minutu uspeo da stigne do izjednačenja, što je učinila i Borusija u 68. minutu i sve se zakomplikovalo.

Dortmund je preokrenuo u 84. minutu preko Jusufe Mukoka, i svi su na "Mercedes-Benz Areni" čekali gol koji bi značio opstanak u ligi - i dočekali su ga. Štutgart je dobio korner, Hiroki Ito je prebacio loptu na drugu stativu, a tamo je Vataru Endo sjajnom reakcijom glavom postigao gol i doneo veliku radost svojim navijačima.

Štutgart je opstao u ligi, dok će Herta morati u doigravanje za opstanak, a rivala će saznati u nedelju.

Lajpcig je uspeo da obezbedi učešće u Ligi šampiona, iako nije bilo nimalo lako u borbi sa Frajburgom. Arminija je povela protiv Lajpciga u 70. minutu, dok je Frajburg na gostovanju protiv Leverkuzena u tim trenucima igrao 1:1, pa bi pobeda Frajburga i poraz Lajpciga značio da Lajpcig ostaje bez Lige šampiona.

Nadoknada vremena dovela je gol Vilija Orbana koji je i definitivno značio da će Lajpcig u elitno društvo, a Frajburg je svakako primio gol od Leverkuzena i ugasio svoje snove.

Poslednje kolo obeležili su i Erling Haland, koji je imao oproštaj od Borusije iz Dortmunda, dok je Robert Levandovski, u verovatno svom poslednjem meču u dresu Bajerna, stigao do 50. gola u sezoni.

Svi rezultati poslednjeg kola Bundeslige:

Arminija Bilefeld 1 - 1 RB Lajpcig

Augzburg 2 - 1 Grojter Firt

Bajer Leverkuzen 2 - 1 Frajburg

B. Menhengaldbah 5 - 1 Hofenhajm

B. Dortmund 2 - 1 Herta

Mainc 2 - 2 Frankufrt

Štutgart 2 - 1 Keln

Union Berlin 3 - 2 Bohum

Volfsburg 2 - 2 Bajern

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA