≫ 

Komplikuje se borba za titulu u Premijer ligi: Siti bio pred porazom u Londonu, pa promašio penal za pobedu

Mark Nobl se na emotivan način oprostio od navijača

  • 0
Rijad Marez Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Mančester sitija remizirali su rezultatom 2:2 na gostovanju Vest Hemu u Londonu, a može se reći da su bili blizu i poraza i pobede.

Siti je pred poslednje kolo ušao sa prvog mesta uz tri boda više od Liverpula, ali to nije zanimalo fudbalere Vest Hema koji su odigrali fantastično prvo poluvreme.

Blistao je Džerod Bouven, koji je postigao dva gola i doneo svojoj ekipi prednost na poluvremenu od 2:0.

Bouven je postigao dva slična gola. Oba puta je uspeo da prevari odbranu Mančester sitija i ofsajd zamku koju je želela da postavi ekipa Pepa Gvardiole, a onda na pravi način materijalizovao šanse u kojima se našao.

Džerod Bouven Foto: Tanjug / AP

Siti je već u četvrtom minutu drugog poluvremena stigao do smanjenja rezultata, pošto je Džek Griliš, uz malo sreće, zatresao mrežu rivala.

Vest Hem nije imao ni sreće u drugih 45 minuta, pošto je Siti došao do izjednačenja u 69. minutu nakon autogola Viktora Cufala.

Kada se već otvorila šansa, Mančester siti je napao i tri boda, i bio blizu tog cilja. Dobio je penal Siti u 86. minutu, Rijad Marez je namestio loptu na 11 metara od gola Lukaša Fabijanskog, ali je poljski golman odbranio taj udarac i zakomplikovao borbu za titulu u Premijer ligi.

Pre meča upriličen je i oproštaj Marka Nobla od navijača Vest Hema, pošto je ovo bila poslednja utakmica pred domaćim navijačima za čoveka koji je proveo gotovo čitavu karijeru u dresu "čekićara".

Koliko je Noblu teško pao oproštaj od navijača moglo se videti i po njegovoj reakciji koja je bila izuzetno emotivna.

Osim borbe za titulu, u Premijer ligi vodi se i bitka za opstanak, gde je Lids uspeo da dođe do važnog boda u nadoknadi vremena u meču protiv Brajtona (1:1).

Totenhem je danas ostvario važnu pobedu u borbi za plasman u Ligu šampiona savladavši Barnli rezultatom 1:0 pogotkom Harija Kejna iz penala u nadoknadi prvog poluvremena.

Rezultati ostalih današnjih mečeva u Premijer ligi:

Aston Vila 1 - 1 Kristal Palas

Votfod 1 - 5 Lester

Vulvs 1 - 1 Norič

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA