≫ 

Zvezda na bod od titule: Ohi pospremio poklon Sprema, minimalac crveno-belih u Kruševcu

Bitna tri boda crveno-belih na gostovanju Napretku

  • 82
Ohi Omoijuanfo, Omoižuanfo, FK Crvena zvezda, 166. večiti derbi Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Napredak u Kruševcu rezultatom 1:0 u pretposlednjem kolu plej-ofa Superlige Srbije.

Za Zvezdu su ovo bila izuzetno važna tri boda, jer će sada izabranicima Dejana Stankovića u poslednjem kolu biti dovoljan samo jedan bod u meču sa Voždovcem na stadionu "Rajko Mitić". Crveno-beli bi mogli da postanu šampioni već u ponedeljak, a to će se desiti ukoliko Partizan ne savlada upravo Voždovac na "Krovu".

Jedini gol za crveno-bele u Kruševcu postigao je Ohi, koji je iskoristio grešku Sprema, odlično se snašao i matirao Vasiljevića.

Video: Zvezda povela u Kruševcu: Ohijev zaboravljen pred golom Napretka

Zvezda je dobro otvorila meč. Inicijativa crveno-belih donela je udarce Kataija i Bena, ali su oni završili preko gola. Nakon toga je i Napredak imao dva ozbiljnija napada, ali se rezultat nije menjao.

Najinteresantniji deo meča bio je period između 30. i 33. minuta meča. Prvo je Ben imao veliku priliku kada je glavom šutirao pored gola, a onda se desio sporan momenat.

Fudbaleri Napretka su tražili penal nakon što je lopta u ruku pogodila Strahinju Erakovića, ali penala nije bilo.

Video: Da li je ovo penal za Napredak protiv Zvezde? Lopta pogađa Erakovića u lakat, VAR nije pozvan

Samo dva minuta kasnije Ohi je postigao već spomenut gol, koji je na kraju doneo i konačan rezultat.

Do kraja prvog poluvremene veliku šansu imao je Milan Gajić, ali je njegov udarac pogodio spoljni deo mreže. Upravo Gajić je postigao pogodak u 49. minutu, ali je on poništen zbog ofsajda u kom se nalazio Ben, a koji je prema proceni sudija smetao golmanu Nikoli Vasiljeviću.

Do kraja meča viđen je samo još jedna velika šansa, i to u 64. minutu kada je udarac Strahinje Erakovića odbranio Vasiljević lepom paradom.

Poslednje kolo Superlige Srbije ekipa Crvene zvezde igra u subotu, 21. maja od 18 časova i 30 minuta kada na stadion "Rajko Mitić" stiže Voždovac.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Delije bacale baklje na teren u Kruštevcu: Utakmica stopirana, vatrogasci reagovali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vratiće se rode

    15. maj 2022 | 20:29

    Pazi sada ovo... Napredak u plejofu nema ni jednu pobedu niti postignut gol, a protiv Zvezde izginuše...i onda grobari trljaju kako Zvezda namešta...

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    15. maj 2022 | 17:34

    Лепо изгледа табела...тако треба и да остане...него, од ког су гробари изгубили ову једну, не сећам се...меченици им се сви склањали цело првенство...

  • Rade

    15. maj 2022 | 18:42

    Sramota sta se desava u srpskom fudbalu, sudije vise ne smeju da sviraju penal za Zvezdu. Ovo bi bio penal u apsolutno svim ligama, osim u nasoj. Cist penal, MUP da se pozabavi glavnim sudijom i VAR sobom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA