≫ 

Superliga dobila novog člana, još jedan novosadski klub u eliti, biće drame u poslednjem kolu!

Mladost GAT pobedila 3:1 u preptoslednjem kolo, ostali rezultati išli na ruku lideru, koji je prvi put u istoriji izborio plasman u najviši rang srpskog fudbala

  • 5
fudbaleri mladost gata Foto: youtube/Prva liga Srbije

Rešena je jedna nedoumica u Prvoj ligi Srbije, ona koja je i bila i najizvesnija pre ovog, pretposlednjeg kola drugog po snazi fudbalskog takmičenja u domaćim okvirima: ekipa Mladost GAT je pobedom nad Radničkim iz Sremske Mitrovice u gostima 3:1 potvrdila prvo mesto, automatski plasman u najviši rang srpskog fudbala za sezonu 2022/2023 - prvi put u istoriji!

Kolo pre kraja Mladost GAT ima šest bodova više od drugoplasiranog Javora, koji je sebi totalno zakomplikovao situaciju porazom od Žarkova u gostima 2:1 i to sa dva igrača više?!

Ivanjičani su i dalje na poziciji koja ih direktno vodi u Superligu, međutim tek bod iza je Železničar iz Pančeva koji je danas, u derbiju, savladao IMT u gostima (2:1) i imaće šanse da se u poslednjem kolu senzacionalno domogne i druge pozicije. Inđija, ipak, i dalje sama kroji svoju sudbinu.

Podsećamo, dve prvoplasirane ekipe Prve Lige idu direktno u viši rang, dok će trećeplasirana i četvrtoplasirana razigravati u baražu sa, i dalje superligašima Novim Pazarom i kragujevačkim Radničkim.  

Totalni debakl u poslednjih pet kola dešava se Inđiji koja je iz gotovo idealne pozicije došla do tačke da će joj vrlo verovatno izmaći plasman u Superligu. Vojvođani su jednostavno platili ceh teškom rasporedu u pomenutom periodu, sudarili su se sa vodećim ekipama i poraženi su u četiri meča od direktnih konkurenata - danas od Loznice 2:1.

Čak ni pobeda u poslednjoj rundi neće garantovati Inđiji plasman na četvrto mesto i šansu da se kroz baraž ipak domognu elite.

Parovi poslednjeg kola kandidata za najviši plasman

Inđija - Radnički Sremska Mitrovica

Mladost GAT - IMT

Javor - Loznica

Žečezničar - Žarkovo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maj

    15. maj 2022 | 21:54

    Dekretom zabraniti beogradski i novosadskim timovima da igraju prvu ligu osim zvezde partizana vojvodine

  • KIZA

    15. maj 2022 | 23:23

    Pa ovi nemaju stadion za prvu ligu.Igraju na nekoj livadi.Jbm te fudbale

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA