≫ 

Milan pobedio i stavio šampanjac u kiblu, "miriše" na titulu posle decenijskog posta!

Ako Inter večeras ne pobedi na Sardiniji "rosnoneri" će proslaviti prvu titulu od 2011. godine

  • 0
Milan Atalanta Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Milana sada su tako blizu osvajanja šampionskog pehara u Seriji A, kao što dugo nisu bili, možda već večeras proslave "Skudeto" koji su poslednji put uzeli 2011. godine. Ekipa Stefana Piolija pobedila je Atalantu 2:0 golovima Rafaela Leaoa i Tea Ernandeza, za novi beg (5 bodova) od jedinog konkurenta za titulu Intera koji u nedelju uveče na Sardiniji mora pobediti kako bi održao šampionsku nadu pred poslednjih 90 minuta fudbala na Apeninima.

Pobede li "neroazuri" večeras, odluka će pasti naredne nedelje s tim da će Milanu biti dovoljan i bod protiv Sasuola u gostima, a Inter će se nadati porazu rivala i pobedi nad Sampdorijom na svom terenu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Ultras World (@ultrasworld_official)

Milan je protiv tima iz Bergama sa tribina dobio ono što je i zaslužio partijama ove sezone, žurku i buku koja je nosila "rosonere" sve vreme, i pojačavala se sa protokom minuta i sa akcijama koje su lomile otpor Atalante.

Nije bilo ni lako sa Gasperinijevom "skvadrom", gotovo sat vremena odolevali su gosti, ali je konačno njihova defanziva pukla u 56. minutu posle filigrantske asistencije igrača sa verovatno najluđom životnom pričom u svetu fudbala, Mesijasom, za Rafaela Leaoa - i rutiniranom završnicom Portugalca. "San Siro" je eskplodirao.

I onda, potez utakmice, potez kola...

Teo Ernandez je uzeo loptu duboko na polovini svog tima - i dao gol za 2:0!

Kao na motoru je Francuz uhvatio zalet, ubacio u drugi, treću, pa četvrtu brzinu, dodao gas do kraja, u slalomu zaobilazio sve prepreke koje su mu se našle na putu, mogao ej i da prigra nekog od saigrača, ali je ovo hteo sam da završi. Morao je ovo solo da okonča. Atalanta je drugi put kapitulirala, Teo je zapečatio pobedu koja Milanu donosi mogućnost da u psolednjoj rundi ne mora to isto ponoviti protiv Sasuola.

Na Interu je sada pritisak, moranje, nada i dalje tinja u taboru gradskog rivala koji mora do tri boda sa Kalajrijem kako već večeras po povratku sa Sardinije ne bi gledao crveno-crnu feštu na ulicama Milana.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA