≫ 

Plasman novosadske Mladosti u Superligu u senci skandaloznog suđenja: Radnički oštećen za 3 penala?

Mogao je ovaj meč i drugačije da se okonča

  • 5
radnički - mladost gat

Foto: youtube/Prva liga srbije

Fudbaleri novosadskog kluba Mladost GAT ostvarili su u nedelju najveći uspeh u istoriji kluba plasmanom u Superligu Srbije, kolo pre kraja takmičenja u Prvoj ligi. Pobeda u Sremskoj Mitrovici 3:1 donela je ekipi Ljubomira Ristovskog lidersku poziciju, nedostižnu za drugoplasirani Javor koji će, napomenimo i to, u poslednjih 90 minuta fudbala tražiti potvrdu plasmana u elitu.

Elem, trijumf Mladosti u Sremskoj Mitrovici protekao je u senci katastrofalnog suđenja glavnog arbitra Stefana Jeknića koji, istina, nije ništa dao gostima koji su svojim trudom i veštinom došli do tri boda, ali je, ruku na srce, oduzeo domaćima priliku da ovaj meč učine neizvesnijim.

Naime, Jeknić je u čak tri situacije propustio da svira jedanaesterac u korist Radničkog - i sve stri su bile vidljive greške glavnog arbitra i izazvale su buru negodovanja sa tribina stadiona u Mitrovici.

Sve tri situacije možete pogledati u nastavku i uveriti se da je sudija zaista loše cenio i slobodno možemo reći, barem u dve situacije, oštetio domaći sastav.

1. situacija - Igrač Radničkog koristi lošu komunikaciju odbrane Mladosti, stiže do lopte pre golmana koji ga ruši. Sudija pokazuje da je čuvar mreže prethodno bio fauliran, tojest cenio je da je napadač Radničkog nogom izbio loptu u momentu kad je golman već uhvatio u ruke. Zbog ugla kamere teško je sa najvećom sigurnošću proceniti situaciju.

2. situacija - Pas kroz odbranu gostiju poslat je u srce kaznenog prostora, tamo je igrač u plavoj opremi srušio fudbalera Radničkog, sudiaj se oglasio, ali samo kako bi dodelio loptu za Mladost. Niej video ništa sporno u klizećem startu igrača Mladosti.

3. situacija - Možda i najočitija situacija za najtrožu kaznu. Igrač Radničkog sa krila kreće u dribling, sledi klizeći start protivničkog fudbalera koji rukom odnosi loptu, međutim za sudiju Jeknića ni tu nije bilo elemenata za jedanaesterac.

Video: Partizan tražio penal, sudijski ekspert tvrdi da nije bio faul na Sadiku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hufer

    16. maj 2022 | 09:35

    Za treću situaciju koja kažete da je “najočiglednija”, i jeste najočiglednije ali da nije kazneni udarac, u samim PFI stoji da prilikom klizećeg, ta “donja” ruka koja služi kao oslonac i prati prirodan pokret tela nije kažnjiva te u ovoj situaciji sigurno nema kaznenog udarca.

  • Zoran Petrović

    16. maj 2022 | 14:54

    Treba pokrenuti tužbu pred Sudom sa dokazima pa nek zbog svojih propusta odgovara kao što je jedan sudija već sudskom odlukom sankcionisan zatrovskom kaznom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA