Fudbaler Blekpula se izjasnio kao gej i postao prvi aktivni fudbaler iz Britanije koji je to učinio

Velika hrabrost mladog fudbalera

  • 4
Džejk Danijels Printscreen: Youtube / Sky Sports Football

Mladi engleski fudbaler Džejk Danijels, koji trenutno nastupa za Blekpul, postao je prvi aktivni britanski fudbaler koji se izjasnio kao gej.

Danijels ima 17 godina, a svoju priču podelio je u ekskluzivnom intervjuu za "Skaj Sports", gde je govorio o tome kada je shvatio da ga privlače isključivo muškarci, ali i kako se borio sa tim.

Mladi fudbaler je ispričao da je u ranijem periodu imao devojke i pokušavao tako da sakrije od drugih ljudi svoju pravu seksualno orijentaciju, ali da mu je bilo teško da se pretvara da je neko ko zapravo nije.

Posebno teško mu je palo javno priznanje s obzirom da niti jedan aktivni profesionalni fudbaler u Britaniji nije javno priznao da je gej, a poslednji fudbaler koji je to učinio bio je Džastin Fašanu koji je javnosti svoju seksualnu orijentaciju otkrio 1990. godine.

Danijels ističe i da mu je toliko bilo lakše kada je to priznao svojoj mami i sestri, da je odmah sutradan postigao četiri golova u meču protiv Akringtona.

Tinejdžer je kao jedan od razloga za svoje autovanje naveo i želju da pomogne ostalim fudbalerima, pogotovo onim mlađim, da učine isto i tako olakšaju sebi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA