"Dzjuba u Zvezdi? Glupost!": Bivši predsednik Spartaka odbacuje mogućnost dolaska ruskog napadača u Beograd

Uporedio je nekadašnji čelnik moskovskog velikana Dzjubinu platu sa budžetima celokupnih superligaških ekipa

  • 5
Artjom Dzjuba, Fudbalska reprezentacija Rusije Foto: Daniel Chesterton / PHC Images / Profimedia

Kao bomba odjeknula je vest da je Artjom Dzjuba moguće pojačanje Crvene zvezde za narednu sezonu, ali Andrej Červičenko, nekadašnji predsednik moskovskog Spartaka, prvog Dzjubinog kluba odbacuje tu mogućnost.

U razgovoru za ruski "Čempionat" Červičenko je potpuno odbacio mogućnost da iskusni ruski napadač pojača beogradske crveno-bele.

- Crvena zvezda? Srbija nije opcija i ta vest je glupost - rekao je Červičenko, pa onda objasnio i na čemu se zasniva njegovo mišljenje:

- Zamislite samo, Srbija i zahtevi koje Dzjuba ima za platu! On sam zarađuje koliko ceo klub koji je treći, eventualno četvrti na tabeli srpskog prvenstva. Srpski fudbal se zasniva na prodaji mladih igrača. Ljudi tamo malo zarađuju, zbog čega su ljuti i žele da odu. U Srbiji praktično nema stranaca i zašto bi onda odjednom poželeli da daju milione Dzjubi? Ne razumem to. Tamo ima toliko mladih, hrabrih i snažnih fudbalera kao što je Dzjuba, tako da bi svako pre forsirao igrača kog može da unovči, nego da Dzjubi plati milione.

Dzjubi ugovor sa Zenitom ističe na kraju tekuće sezone, i kako stvari stoje saradnja neće biti produžena. Ostaje pitanje gde bi Dzjuba mogao da pređe van ruske lige, zbog sankcija Rusiji i odnosu ostalih evropskih država prema ruskim državljanima.

Video: Delije bacale baklje na teren u Kruštevcu: Utakmica stopirana, vatrogasci reagovali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nody

    16. maj 2022 | 21:07

    Kako to da brat Rus ne zna da je Zvezda prva na tabeli a ne treća haha prava istina je da 89% Rusa ne zna ni da Srbija postoji a kamoli neke druge detalje

  • Boban

    16. maj 2022 | 21:10

    Čovek lepo sve objasnio. I šta više reći.

  • DDF

    16. maj 2022 | 20:21

    Totalna glupost je uopste razmisljati o transferu ovog igraca u Zvezdi,sem ako ne postoji neka"pozadina"novcanih transakcija rusa(Gasprom)prema Zvezdi...😏😏😏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA