≫ 

MLS otkrio plate svih svojih fudbalera: Evo koliko zarađuju srpski igrači u SAD, golman na "minimalcu"

Ne baš preterano velike plate, makar kada se radi o srpskim igračima

  • 3
RANKO VESELINOVIC Foto: MN Press

Klubovi prečesto ne žele da javno iznose plate svojih fudbalera, katkad takve informacije procure, ali to nije svakodnevica. Sve dok ne dođe do SAD-a i njihovih takmičenja gde se zna kako se raspolaže svakim centom. Fudbalska liga SAD-a, poznati MLS, objavio je i plate svih fudbalera, te je tako poznato koliko zarađuju Srbi u tamošnjoj ligi.

Kada je reč o srpskim fudbalerima u MLS-u trenutno nastupaju trojica, a radi se o Đorđu Petroviću golmanu Nju Ingland Revolušna, onda Ranku Veselinoviću koji nastupa za Vankuver Vajtkapse, te Dejanu Joveljiću fudbaleru LA Galaksija.

Njih trojica nemaju milionske ugovore, ali svaki od njih na svom računu ima značajnu svotu novca. Odnosno, Đorđe Petrović je najniži u toj konstelaciji, što je i razumljivo jer je "taze" stigao, a još se nije probio ni do mesta prvog golmana u svom klubu.

Bivši golman Čukaričkog godišnje zarađuje tek 225.000 dolara, što je nešto malo manje od 20.000 na mesečnom nivou, što za standarde u ovoj zemlji i nije preterano velika svota novca za luksuzan stil života.

Odmah do njega jeste Ranko Veselinović, nekadašnji igrač Vojvodine, koji se već "odomaćio" u Americi. On igrajući za Vankuver prima 405.000 dolara na godišnjem nivou. Najplaćeniji Srbin jeste Dejan Joveljić, napadač LA Galaksija koji zarađuje 612.500 dolara.

Primera radi, najplaćeniji fudbaler u čitavoj ligi jeste Đerdan Šaćiri sa primanjima od pre 7.000.000 dolara. Ostatak plata fudbalera možete pogledati OVDE.

Video: Promašena prilika: Radnički zamalo za +2

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shaban

    18. maj 2022 | 07:09

    U Americi fudbal gledaju kao sport za žene i imigrante, tamo fudbaler ne može zaraditi kao onaj ko igra košarku, hokej, bejzbol i američki fudbal. Jesnostavno američki fudbalski klubovi nemaju jake sponzore. Nekad se desi da Nike, Adidas i slični sponzorišu nekog poznatijeg fudbalera i dovedu ga u MLS npr. kad su dovodili Bekama, Kaku, Ronaldinja, Ibrahimovića ali ni oni nisu ostajali duže od 2-3 godine.

  • naslov

    17. maj 2022 | 23:42

    igra ili igraci

  • Naslov

    17. maj 2022 | 23:32

    igra ili igraca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA