≫ 

Kostić osvojio Ligu Evrope! Frankfurt preko Zvezdinog dželata do prestižnog trofeja i Lige šampiona!

Odličan meč viđen je u Sevilji, gde su navijači obe ekipe upotpunili doživljaj

  • 10
Rendžers, Ajntraht Frankfurt, Liga Evrope Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfuta su osvojili Ligu Evrope, pošto su savladali Rendžers posle boljeg izvođenja penala sa 5:4 (1:1 regularni deo), čime su sebi obezbedili i igranje u Ligi šampiona iduće sezone.

Slavlje Nemaca u Španiji, a kako i ne bi bilo, kada je njihov tim došao do drugog najvrednijeg evropskog trofeja, ali i najvrednijeg u njihovoj klupskoj istoriji. Trofeja koji ima težinu igranja u Ligi šampiona i upisivanja u zlatnu istoriju fudbala u Evropi.

Filip Kostić je jedan od najzaslužnijih za ovaj trofej, pošto je maestralnom asistencijom doneo izjednačenje svom timu u 69. minutu meča, kada je "u trepavicu" pogodio Santosa Borea. S obzirom na to da se odavno spekuliše o njegovom mogućem odlasku, ovo je i pravi način za oproštaj od navijača koji su u Sevilji napravili atmosferu kao da je Ajntraht igrao kod kuće.

Ruku na srce, Rendžers i jeste bio dosta slabiji rival tokom svih 120 minuta, ali su ipak Policajci pokazali zube i uspeli su da dođu do vođstva, ali tu je bio i njihov maksimum.

Rendžers, Ajntraht Frankfurt, Liga Evrope Foto: Tanjug/AP

Frankfurt je od samog starta meča krenuo ofanzivno, ustremili su se ka golu Mekgregora, ali je to bilo daleko od nečeg opasnog. Sam početak meča umesto prilika i golova, obeležila je nesmotrena situacija Džona Lundstrama koji je otvorenim đonom udario Sebastijana Rodea, naravno nenamerno, ali je nemački fudbaler ostao da leži na travi s krvavom glavom.

Čini se kao da je ova situacija trebalo da probudi obe ekipe, što i jeste, ali samo u nekoj meri. Nedovoljnoj za gol.

Prva prilika viđena je tek u 12. minutu utakmice, kada je Kamada izbio sam pred obranu Frankfurta, izbacio je iz igre jednog fudbalera, potom i još jednog, ali to je bilo sve, iako je došao pred Mekgregora, što nije završio i udarcem.

Na novu priliku se čekalo osam minuta i to je možda i najsvetliji deo prvog dela igre. Knauf je uzeo loptu na boku, izbacio je jednog igrača, drugog, izašao je sam pred golmana Rendžersa, ali je njegov udarac zaustavio Mekgregor i loptu poslao u korner.

To je bilo sve od prvog poluvremena, uz još samo dva šuta Filipa Kostića, ali koja nisu bila baš blizu gola.

Rendžers, Ajntraht Frankfurt, Liga Evrope Foto: Tanjug/AP

Drugo poluvreme je odmah donelo i varnice u meč, iskru koja je bila potrebna da podigne čitavu atmosferu!

Ta iskra je došla prvobitno od strane Rendžersa, koji je postigao gol preko Ariba, kada je pogrešio jedan odbrambeni igrač Frankfurta. Aribo je izašao sam pred golmana Trapa i rutinski savladao nemačkog čuvara mreže poslavši loptu ispod njega.

Taman se činilo da je Rendžers na dobrom putu, mislilo se da mogu do još jednog čuda i osvajanja trofeja, ali onda je na scenu stupio Filip Kostić i njegova maestralna asistencija kojom je pronašao Santosa Borea koji je doneo izjednačenje svojoj ekipi.

Meč je potom ušao u produežetke, gde nije bilo varnica, gde nije bilo previše prilika, tek po koji udarac sa distance, ali to je sve veoma lako završavalo u naručju Mekgregora i Trapa, s jedne i druge strane.

Usledili su penali, a tamo je tragičar postao Eron Remzi kome je Trap uspeo da zaustavi udarac, te tako i doneo svom timu ovaj prestižni trofej.

Rendžers, Ajntraht Frankfurt, Liga Evrope Foto: Tanjug/AP

Video: Kostić: Kod kuće je zakon

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA