Sve za 10 – Konačno izašla knjiga o Piksiju

Mozzart je jedna od kompanija koja je podržala ovo izdanje o najboljem igraču u istoriji srpskog fudbala i petoj "Zvezdinoj zvezdi"

  • 2
Dragan Stojkovič Piksi Foto: Nebojša Parausić

Dugo očekivana knjiga "Piksi – sve za 10", autora Nebojše Petrovića u izdanju Vukotić medije konačno je ugledala svetlost dana. Kompanija Mozzart "imala je jednu od asistencija" u objavljivanju priče o karijeri jednog od najboljih igrača u istoriji srpskog fudbala i petoj "Zvezdinoj zvezdi".

-Kad u Srbiji viknete desetka svi skoče i viknu Piksi. Desetka za trofeje, za selektorsku viziju. Nije ovo knjiga samo o čarobnjaku Piksiju nego široko sećanje i uspomene. Dok je bio u Japanu i ređao trijumfe o njemu su izdali tamo četiri knjige. Ovo je prva, prava, ozbiljna knjiga o njemu u Srbiji. Hvala prijateljima knjige Fudbalskom savezu Srbije, kompaniji Mozzart.... - rekao je na promociji ovog izdanja Manojlo Manjo Vukotić, vlasnik i direktor Vukotić medije, i dodao:

-Nema zvižduka, nema kraja, još uvek traje. Piksi, prijatelju, donesi medalju iz Katara, pa ćemo praviti drugo izdanje.

Dragan Stojkovič Piksi Foto: Nebojša Parausić

Ovaj događaj okupio je mnogo poznatih ličnosti, a možda je dolazak Dejana Savićevića zauzeo posebno mesto. Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore je bio specijalni gost na promociji knjige, a sa sobom je na istu poneo sjajnu energiju. Prisećali su se osvojene duple krune u Crvenoj Zvezdi, ali i kvalifikacija za odlazak na Mundijal 1990. kada je Stojković dao pobedonosni pogodak protiv Francuske 3:2.

U ime generacije Radničkog iz Niša govorio je Miloš Drizić, koji je između ostalog prepričavao anegdote sa Piksijem. Sam Stojković se prisetio fudbalskih početaka na Čairu, vojske, druge lige u Radničkom, povratka u prvu, pa onda i prelaska u Crvenu zvezdu.

Njegov saigrač iz reprezentacije Savo Milošević takođe se pojavio na bini, i rekao da ako postoji neki fudbaler na ovim prostorima da zaslužuje da o njemu ostane sve zapisano, onda je to Dragan Stojković Piksi.

Prisetio se dana iz reprezentacije, uz reči da se uvek u nacionalnom timu osećao zaštićenim od strane Piksija, iako je iz suprotnog tabora, odnosno Partizana.

Podršku junaku knjige i fudbalske Srbije pružili su supruga Snežana i sin Marko, te Ivica Kralj, Ivan Ćurković, Goran Stevanović, Nenad Bjeković, Svetislav Pešić, Dragan Tarlać, doktor Miljko Ristić i mnogi drugi.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FSS

    20. maj 2022 | 19:15

    "KNJIGA - KOKEZA" dosta je trazenija od Piksijove !!! Neko koci sta mislite ko ??? Uporno ga skrivaju od javnosti !!! Kako to moze u pravnoj drzavi ?

  • Zoran

    20. maj 2022 | 13:01

    A Zvezda…?!?! Sram ga bilo…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA