≫ 

UEFA zvanično proglasila Kostića za najboljeg igrača Lige Evrope

Velika čast za Srbina

  • 5
Filip Kostić, Liga Evrope, Pehar Foto: Jonathan Moscrop / Zuma Press / Profimedia

Čelnici UEFA zvanično su proglasili srpskog reprezentativca Filipa Kostića za najboljeg igrača Lige Evrope u sezoni 2021/22!

Kostić je u finalu ovog takmičenja asistirao za izjednačujući gol svog tima u regularnom delu, a posle je pogodio i u penal seriji u kojoj je Ajntraht srušio Rendžers.

Ukupno je postigao tri gola i imao šest assitencija, dok je možda svoj najbolji meč u LE odigrao u četvrtfinalu protiv Barselone na Nou Kampu.

Kostić se, naravno, našao i u idealnom timu Lige Evrope. Zajedno sa saigračima Kevinom Trapom i Rafaelom Boreom. Podsetimo, krilni fudbaler je završio i u najboljih 11 po izboru specijalizovanog sajta za statistike i analizu "Sofa Score", a društvo mu je tamo pravio i Mirko Ivanić iz Crvene zvezde.

- Ovo je najbolji trenutak u mojoj karijeri. Zaslužili smo, neverovatna noć, veoma sam ponosan na ovaj tim. Finale uvek odlučuju detalji, uspeli smo, ostvarili smo cilj, igraćemno u Ligi šampiona - rekao je Kostić posle finala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vodenicar

    20. maj 2022 | 12:54

    Najbolji u Kosarci u fudbalu, rukomet, odbojka, vaterpolo … auuu čoveče zabraniće nam svaki sport jedino klikere će nas pustiti i tapke tupke da igramo 🤣

  • Zoran

    20. maj 2022 | 15:20

    Naši reprezentativci su trenutno u vrhunskoj formi, šteta što je svetsko prvenstvo u novembru, ali verujem u njih i mislim da će ostvariti do sada najbolji plasman.

  • Srbin

    20. maj 2022 | 22:31

    Dobar igrač, samo gde je on od fudbalera koji su igrali na ovim prostorima, a o celom svetu da ne pričam. Piksi, Savićević, Prosinečki, Boban... Zamislite da poredite Modrića i Kostića? Zemlja, vazduh, voda i tako to. Svetu onome i ovome...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA