≫ 

Predsednik Ukrajine imenovao Ševčenka na novu funkciju: Legendarni fudbaler postao ambasador Fondacije

Predsednik Fudbalskog saveza Ukrajine dobija novu funkciju

  • 2
Andrej Ševčenko Printskrin: Instagram

Pomalo neočekivano, zvezda ukrajinskog fudbala i dosadašnji predsednik tamošnjeg Fudbalskog saveza, Andrej Ševčenko postao je prvi ambasador Fondacije za obnovu i razvoj Ukrajine. To zvanje dobio je od aktuelnog predsednika države, Volodimira Zelenskog.

Ovaj je na svom Tviter nalogu objavio da je Ševčenko svojim radom i sportskim uspesima stekao veliko poverenje na međunarodnoj sceni i da je vreme da nastavi svoj dalji put.

- Sada ima novu misiju, da svetu ispriča o događajima u Ukrajini i iskoristi svoj uticaj za prikupljanje međunarodne pomoći. Siguran sam da ćete uspeti - ističe Zelenski.

Mnogi smatraju da je Ševčenko najbolji svih vremena kada je reč o ukrajinskom fudbalu. Za reprezentaciju je nastupio 111 puta i postigao 48 golova, a igrao je i za kijevski Dinamo, Milan i Čelsi.

- Putovao sam iz Londona u Kijev da se lično sretnem sa predsednikom. Predstavljao sam Ukrajinu u međunarodnoj fudbalskoj areni dugi niz godina. Danas, kada je moja zemlja opustošena ratom, moj prioritet je da pomognem Ukrajini, a ne fudbalu. Pozivam na donacije - rekao je Ševčenko.

Video: Andrej Ševčenko na treningu Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Galileo

    21. maj 2022 | 08:52

    Ukrajina je komedija od države predsednik glumac ambasador fudbaler a gradonacelnik bokser. Ima li i jedan ozbiljan političar u ovoj zemlji?

  • 🇷🇸 🇷🇺 Srbija

    20. maj 2022 | 23:32

    Znaci ima da se peru milijarde po privatnim duepicima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA