Završen plej-aut Superlige Srbije: Radnički izgubio preokretom "iz 1 u 2", Novi Pazar pobedio pred baraž

Do kraja superligaške sezone ostalo je samo da se odluči ko će biti šampion i ko će se plasirati u Evropu

  • 2
Nenad Lalatović Foto: Marko Jovanović

Odigrani su svi mečevi ovosezonskog plej-auta Superlige, i sada je jasno s koje pozicije će Novi Pazar i kragujevački Radnički ući u baraž za opstanak, pošto je samo to pitanje i ostalo nerešeno pre poslednjeg kola.

Novi Pazar je pobedio u Novom Sadu protiv Proletera rezultatom 2:0 i sa 41 bodom završili kao 13. ekipa Superlige Srbije. To znači da će se u baražu za opstanak boriti protiv četvrte ekipe Prve lige Srbije.

Kragujevački Radnički nije uspeo da osvoji bodove na domaćem terenu, bez prisustva navijača, pošto je izgubio od Metalca rezultatom 2:1 uprkos vođstvu na poluvremenu.

Radnički je u devetom minutu poveo autogolom Dušana Jokovića, a u nadoknadi prvog poluvremena igrač domaćih Đorđe Maksimović je dobio crveni karton. Brojčanu prednost su iskoristili gosti, prvo pogotkom Damira Krajišnika za izjednačenje u 50. minutu, a zatim i golom Filipa Antonijevića 10 minuta kasnije za konačan rezultat.

Treći meč odigran danas u plej-autu Superlige igrali su Mladost i Spartak u Lučanima, a slavio je domaći tim rezultatom 2:1.

Parovi u baražu za opstanak, odnosno ulazak u Superligu Srbije, biće poznati u subotu, nakon što se odigra poslednje kolo u drugom po rangu srpskog fudbalskog takmičenja.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Np

    20. maj 2022 | 19:47

    Opet Pazar kupio.Radnicki i 1 u 2 nista strasno

  • Miki

    20. maj 2022 | 23:30

    Prodata utakmica...gura se N.pazar da ostane u prvoj ligi...sramota i bruka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA