≫ 

Mančester siti je šampion Engleske! Građani gubili 2:0, pa u 5 minuta dali 3 gola za pehar Premijer lige

Imala je Aston Vila i rezultat od 2:0 kojim je direktno pomogao Liverpulu, ali Redsi nisu uspeli da slave protiv Vulverhemptona, pa je Siti u svakom slučaju ostao šampion

  • 6
Mančester siti, Premijer liga Foto: Tanjug/AP

Zato se voli fudbal, zato Engleska važi za kolevku fudbala, zbog ovakvih dana. Čitava sezona je stala u poslednjih 90 minuta, gde su bitku do poslednjih trenutaka vodili Mančester siti i Liverpul. Titula, trofej i prestiž odlaze na adresu Etihada, kuću Mančester sitija koji je pobedio Aston Vilu 3:2 i tako došao do naslova prvaka Engleske!

Totalno ludnica je viđena u ovih poslednjih 90 minuta čitave sezone, Liverpulu je bilo potrebno da Mančester siti ne dođe do pobede protiv Aston Vile, koju sa klupe predvodi Stiven Džerard, igračka legenda kluba iz Liverpula. Sigurno je bilo da neće ustuknuti, već da će izaći hrabro i borbeno, što se videlo od uvodnih minuta.

S druge strane, u Liverpulu, domaća ekipa je morala da slavi protiv Vulverhemptona kako bi dospela na prvo mesto.

Džerard i Aston Vila su stegli obruč oko svog gola, nisu dopustili Mančester sitiju ni pedalj prilike, niti jedan pošten udarac tokom prvih 45 minuta, čime su održali Liverpul u životu, dok je istovremeno na Enfildu na semaforu rezultat bio 1:1. Vulvsi su poveli 1:0 već u četvrtom minutu, da bi Mane poravnao na 1:1 u 24. minutu susreta.

Drugo poluvreme je startovalo, rezultat sa utakmice iz Mančestera je išao na ruku Liverpula, ali Redsi nisu mogli da dođu i do gola i vođstva koji bi njima garantovao titulu. Kako je tekla utakmica, Aston Vila je igrala sve bolje i uspela je da dođe do vođstva od čak 2:0, dok ej semafor u Liverpulu i dalje stajao na 1:1.

U ovakvom odnosu snaga, titula je ostajala u Mančesteru. Bližio se polako kraj na obe utakmice, ostalo je tek nešto više od 15 minuta do svršetka, kada je na snagu stupio maestralni Siti koji je postigao tri gola za pet minuta - dva je dao Gindogan, dok je jedan bio delo Rodrija, te su tako otpisali Liverpul iz trke.

 

Redsi kao da su čuli šta se dešava, ubacili su i oni u veću brzinu, postigli su dva gola preko Salaha i Robertsona, ali im rezultat iz Mančestera više nije išao na ruku, te su tako ostali na drugoj poziciji u Premijer ligi.

S obzirom na to da su ovoga dana u istom terminu odigrani i preostali mečevi poslednjeg kola, sada je sve jasnije što se tiče puta u Evropu, kao i toga ko će ispasti. Pored Sitija i Liverpula, u Ligi šampiona iduće sezone će se naći Čelsi i Totenhem. Liga Evrope je rezervisana za Arsenal i Mančester junajted, dok će Vest Hem igrati Ligu konferencijau, pošto su poraženi od Brajtona sa 3:1 u poslednjem kolu.

Na dnu tabele, odnosno u Čempionšipu, iduće sezone će društvo ekipama Votforda i Noriča praviti Barnli, koji nije uspeo da opstane, što je učinio Lids pobedom u poslednjem kolu protiv Brentforda (2:1).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Srpski fudbaler otkriva kakav je Gvardiola i saigrači iz Mančester sitija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brut

    22. maj 2022 | 18:59

    Bas me zanima koliko je para uplaceno na Siti 1 poslje 0-2 i hoce li UEFA to precutati.

  • Z

    22. maj 2022 | 18:57

    Redsi su pobjedili 3-1

  • Др

    23. maj 2022 | 08:35

    Ух, могу да замислим да је јуче Звезда губила па преокренула!? Било би то монументално кмечање!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA