≫ 

"Tražimo odgovore, ovo se namerno radi godinama" Oglasio se i Hajduk zbog Dinama i tuče Torcide i policajaca

Fudbalski klub iz Splita pozvao je svoje navijače da u što većem broju dođu na finale Kupa, kao i da "čekaju odgovore"

  • 5
Policija, Torcida Split Printskrin: Youtube/Kanal MUP-a RH i policije

Veliki hrvatski derbi završen je pobedom Dinama od 3:1 protiv Hajduka, čime su Zagrepčani i overili titulu u hrvatskom šampionatu. Međutim, samu utakmicu u Zagrebu su obeležili sukobi navijača i policije, kao i bojkot Torcide koja nije htela da uđe na stadion posle oduzimanja transparenata, bubnjeva, megafona...

Sukobi su se nastavili posle utakmice, kada su se sukobili navijači iz Splita i policija, gde je došlo i do nekolicine povređenih, a autoput na relaciji Zagreb - Karlovac je bio zatvoren neko vreme.

Povodom čitave situacije se oglasio i fudbalski klub Hajduk iz Splita koji je najoštrije osudio čitav sukob.

- Hajduk osuđuje svako nasilje. Posle nemilih događaja i scena u kojima je u sukobu navijača i policije stradalo više osoba, pozivamo sve članove hrvatskog fudbalskog saveza na razum, dostojanstvo i mir. Žao nam je što smo juče bili uskraćeni za energiju i podršku koju nam naši navijači pružaju tokom čitave sezone, ali razumemo da je to kulminacija svih odluka koje godinama idu na štetu naših navijača na gostujućim utakmicama.

- Mislimo da se jasno moraju otkriti stvari problemi i uzroci koji su doveli do neželjenih posledica, a umalo i do tragičnog ishoda. Hajduk je spreman pomoći svim društvenim akterima koji žele stvarno da dođu do rešenja ovog problema. Poljud će u četvrtak biti velika sportska pozornica i mesto završnog okupljanja uzbudljive sezone, finala Hrvatskog kupa. Pozivamo sve da nam se pridruže u Splitu te da svi zajedno uživamo u spektaklu i emocijama koje samo Hajduk i Poljud mogu izazvati.

- Od ovog trenutka se potpuno fokusiramo na pripremu finala, a od svih učesnika nemilih događaja, kao i od čitave hrvatske javnosti, od njih očekujemo odgovore - saopštili su iz Hajduka.

Video: Gori Split: Torcida slavi 70 godina postojanja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rat je moguc

    23. maj 2022 | 08:13

    Jos gore stanje je u srbiji...zvezda se forsira , za njih se krade i navlaci otima se od svih da bi se odavno nebitan klub pokazo kao veliki.jasno je svima da zvezda zivi od sudija i drzave , propala pojacanaj placa sirotinja al to nikoga nije briga..samo pobuna palice zatvori spasavaju spor u srbiji

  • Hogar

    23. maj 2022 | 08:49

    Ujedinjenii udbaši Balkana uzimaju titule. To vam je odgovor.

  • Da

    23. maj 2022 | 06:52

    Htjedoše ga ugasiti, a sada su tako navalentni i agresivnim propagandama stvaraju atmosferu kolektivne zaluđenosti, što svu situaciju oko Hajduka čini vještačkom i smišnom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA